Meteen naar de inhoud

Weer Thailand februari

Weer Thailand februari

Overzicht weer Thailand februari

Thailand: het weer in februari

Februari is zonder twijfel een van de beste maanden qua weer om naar Thailand te gaan met een groepsreis of individuele rondreis. Deze maand ziet namelijk de minste hoeveelheid neerslag van het jaar. En bovendien kun je in februari van noord tot zuid rekenen op zonnig en aangenaam weer. De toeristenpiek van december en januari begint iets af te nemen in alle delen van Thailand. Hierdoor is februari zeker een optie voor de beste maand om een reis te maken reis door Thailand.

Map weer Thailand februari
Thailand Karenvrouw

Weer Noord-Thailand februari

De maand februari betekent in Noord-Thailand een overgang naar het hete seizoen, hoewel februari nog tot een van de beste seizoenen in Thailand behoort. Daar waar de temperatuur in de voorgaande maanden niet boven de dertig graden uitkwam, is dat in februari steeds vaker wel het geval in Chiang Mai en omgeving. De avonden en nachten kunnen nog wel enigszins koud aanvoelen met een minimale temperatuur van 13/14 graden. Warme kleding is in deze maand dan ook geen overbodige luxe. De kans op regen is nihil in deze tijd van het jaar, wat februari qua weer een uitstekende maand maakt voor een reis naar het noorden van Thailand. Kijk voor een uitgebreid reisaanbod eens bij lokale reisaanbieder Asiadirect.

Toptip

Vind je het leuk om buiten de gebaande paden te treden? Het noordoosten van Thailand, waar je onder andere het prachtige tempelcomplex Phanom Rung kunt bewonderen, wordt relatief weinig bezocht door toeristen, maar is zeker de moeite waard.

Weer Centraal-Thailand februari

De kans op wat neerslag in Centraal-Thailand is in februari iets groter dan in januari, maar nog altijd verwaarloosbaar. Daarnaast gaat het kwik, zeker richting het eind van de maand iets omhoog, met temperaturen van ruim in de dertig graden. Toch kan februari nog wel gezien worden als een van de ‘koelere’ maanden, omdat het in dit deel van Thailand de komende maanden nog veel warmer weer gaat worden. In navolging van januari is ook het klimaat in februari dus zeker aan te raden als je naar Ayutthaya, Bangkok en Lopburi in Centraal-Thailand wilt reizen.

Nang Rong - Phanom Rung

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand

Thaise zonsondergang

Weer Zuidwest-Thailand februari

Ook voor de kustgebieden in het zuidwesten van Thailand is de maand februari qua weer een ideale maand. In februari kun je aan de Andaman kust namelijk een temperatuur van gemiddeld boven de dertig graden verwachten, met weinig neerslag en veel zonneschijn. Voor de strand- en zonliefhebbers is februari qua weer dus een perfecte maand om bijvoorbeeld Phuket of Koh Phi Phi te bezoeken tijdens je reis door Thailand.

Wist je dat...

Boeddhisme de belangrijkste religie is in Thailand en dat zo’n 95 procent van de bevolking deze religie praktiseert?

Weer Zuidoost-Thailand februari

Februari laat het regenseizoen definitief achter zich, dus ook op de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao in het zuidoosten van Thailand is veel kans op droog en zonnig weer. Februari is zelfs de maand waarin je de minste neerslag mag verwachten op bijvoorbeeld Koh Samui. Met temperaturen van tegen de dertig graden en regelmatig een klein zuchtje wind is het heerlijk toeven aan de zuidoost kust van Thailand. Ook voor deze regio geldt dus dat februari een zeer geschikte vakantiemaand is. Bij Van Verre kun je zelf je reis samenstellen naar deze regio van Thailand of een prachtige rondreis boeken.

Thaise visschotel

Koningaap - Thailand

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Chinees nieuwjaar (jaarlijks in januari of februari).
Het is officieel geen nationale feestdag in Thailand, maar toch zijn er veel Thai die het Chinese nieuwjaar vieren. Er is dan ook opvallend veel gesloten. Veel mensen kiezen er namelijk voor om deze periode met familie en vrienden te vieren en gaan erop uit. Wees erop voorbereid dat de Thaise eilanden rond het Chinese nieuwjaar erg druk bezocht worden. Boek dus ruim op tijd je verblijf, bijvoorbeeld via Booking.com. Voor exacte data kun je terecht op Publicholidays.asia.

Makha Bucha (jaarlijks in februari of maart).
Op deze boeddhistische feestdag bezoeken veel Thaise mensen hun tempel. De avond voorafgaand aan Makha Bucha, als het volle maan is, wordt er een kaarsenritueel uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Festivals en evenementen
Chiang Mai bloemenfestival (jaarlijks begin februari).
De stad is voor 3 dagen lang versierd met vele kleurrijke bloemen en ook wordt er een prachtige parade gehouden. Voor meer informatie kun je terecht op All-thailand-exp.com.

Benieuwd naar het weer in Thailand in de omliggende maanden?