Meteen naar de inhoud

Weer Thailand december

Weer Thailand december

Overzicht weer Thailand december

Thailand: het weer in december

In december komt de toeristenstroom naar Thailand weer flink op gang, en met een reden. Het weer is voor het overgrote deel van het land namelijk uitstekend. Enige uitzondering is Zuidoost-Thailand, waar ook in december nog regelmatig een flinke bui kan vallen. Maar ook hier ligt het aantal dagen dat er regen valt een stuk lager dan in de voorgaande maand. Kortom, over het algemeen veel zon, weinig regen en comfortabele temperaturen in Thailand in deze tijd van het jaar.

Map weer Thailand december
Thailand grote boeddha

Weer Noord-Thailand december

December is een uitstekende maand voor een bezoek aan Noord-Thailand. De kans op een bui is verwaarloosbaar en over het algemeen is het aangenaam, zonnig weer. Voor Thaise begrippen is het zelfs redelijk koel, met temperaturen onder de 30 graden. De avonden en nachten kunnen wel echt koud worden in deze periode van het jaar, zorg dus voor voldoende warme kleding. De omstandigheden voor een trekking rondom Pai of Chiang Mai zijn in deze periode zijn goed te noemen. Misschien wel een van de beste reismaanden van het jaar voor deze regio van Thailand.

Toptip

Als je vanuit Bangkok met de bus ergens naartoe gaat, houd er dan rekening mee dat je naar het juiste busstation gaat. Er zijn er namelijk meerdere en je kunt niet van ieder busstation naar jouw locatie.

Weer Centraal-Thailand december

Ook voor een bezoek aan dit gedeelte van Thailand is december een prima optie. Er valt zo goed als geen regen, terwijl de zon zich van zijn beste kant laat zien. De temperaturen in Bangkok, Ayutthaya en Trat zijn niet zo extreem hoog meer als in de natte zomermaanden, dus over het algemeen is het heerlijk weer. Verwacht wel een flinke toename van het aantal toeristen in deze periode van het jaar. Zeker richting Kerst en Oud en Nieuw kan het erg druk worden op de stranden van Hua Hin, Pattaya en Ko Chang. Mocht je in december willen reizen, dan is het verstandig om op tijd je accommodatie te boeken. Zeker als je speciale wensen hebt, zoals een eco hotel, raden we je aan om dit op tijd vast te leggen.

Thailand Phanom Rung tempel
Phuket zonsondergang

Weer Zuidwest-Thailand december

Nadat eerder het noorden en midden van Thailand al in het drogere seizoen waren beland, bevindt nu ook het zuidwesten zich in een minder regenachtige periode. Verwacht nog af en toe een bui, maar over het algemeen prachtig, zonnig weer. Dit weer trekt ook in dit gedeelte van het land veel bezoekers, houd dus rekening met veel toeristen op Phuket of op eilanden als Ko Phi Phi en Ko Lanta. Qua weer is Zuidwest-Thailand een betere keus dan het zuidoosten in december. Een goede tijd dus voor een overheerlijke strandvakantie op Phuket of een van de andere bestemmingen in deze regio.

Wist je dat...

Thailand na Japan de meeste 7-elevens ter wereld heeft, waarvan ongeveer de helft in Bangkok zit?

Weer Zuidoost-Thailand december

Het zwaartepunt van het regenseizoen in Zuidoost-Thailand is net voorbij, maar ook in december valt er nog regelmatig een bui. Zo’n beetje om de dag is de kans op regen aanwezig. Gelukkig laat ook de zon zich met grote regelmaat zien in deze periode. Ondanks de kans op regen kan het ook in dit deel van Thailand erg druk zijn met toeristen in december. Vooral Ko Tao en Ko Phangan zien dan een flink aantal toeristen hun kant op komen.

Koh Samui pier

Feestdagen in december

Nationale feestdagen
Verjaardag van de voormalige koning (jaarlijks op 5 december, maar als dit in het weekend valt de maandag erna).

Op de dag dat wij in Nederland Sinterklaas vieren, vieren de Thais de verjaardag van hun voormalige koning Rama IX Bhumibol Adulyadej. Tijdens deze nationale feestdag vinden verschillende ceremonies plaats. Op deze dag wordt ook de nationale Vaderdag gevierd.

Dag van de grondwet (jaarlijks op 10 december).
Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?