Meteen naar de inhoud

Weer Thailand augustus

Weer Thailand augustus

Overzicht weer Thailand augustus

Thailand: het weer in augustus

Het weer in Thailand kent een droog- en regenseizoen en dat merk je in augustus. In augustus valt namelijk een behoorlijke hoeveelheid neerslag in heel het land. Het noorden van Thailand bevindt zich op het hoogtepunt, voor wat betreft neerslag hoeveelheid. Centraal-Thailand ziet ook een toename in regen, maar hier moet de piek nog komen. Het zuidoosten ziet, evenals in de voorgaande maanden, de minste hoeveelheid regen naar beneden komen in augustus.

Map weer Thailand augustus

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand

Thailand witte tempel

Weer Noord-Thailand augustus

Augustus is de maand met de meeste regen in het noorden van Thailand. Het monsoon seizoen bevindt zich hier dan ook op zijn hoogtepunt. Ook de komende maanden zal het nog nat blijven, maar niet zo nat als augustus. De regio kampt in deze tijd van het jaar regelmatig met overstromingen en landverschuivingen. Je kunt geluk hebben en zonnig weer treffen, maar ga hier niet vanuit. Verwacht zeker niet al te veel droge dagen in augustus in het noorden van Thailand, gemiddeld regent het namelijk meer dan 20 dagen in deze maand. Ontdek snel wat wel de beste reistijd voor Chiang Mai en de rest van Noord-Thailand is.

Toptip

Neem een sjaal of sarong mee als je een tempel gaat bezoeken. Het is namelijk ongepast om teveel huid te laten zien bij een tempelbezoek, dus zorg ervoor dat je knieën en schouders bedekt zijn. Wil je nog meer lezen over wat je vooral wel en niet moet doen tijdens je reis door Thailand? Lees dan eens verder bij AsiaDirect.

Weer Centraal-Thailand augustus

Augustus is de opmaat voor de natste maand van het jaar (september). Dit betekent dat de neerslaghoeveelheid al flink toeneemt. Je kunt nog steeds uitgaan van temperaturen van boven de 30 graden in deze periode van het jaar. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan de provincie Trat kun je wellicht beter een andere maand kiezen. De regen komt hier namelijk (vrijwel dagelijks) met bakken uit de hemel, en net als in het noorden van Thailand is de kans op overstromingen in deze periode zeer aanwezig.

Thailand Koh Kood

Leestip

Lees behalve het weer in Thailand in augustus ook ons blog met tips als je in de zomer op reis gaat naar Thailand:

Onze favoriete must-have items voor een zomervakantie in Thailand

Thailand Phuket zonsondergang

Weer Zuidwest-Thailand augustus

Het weerbeeld van Zuidwest-Thailand in augustus is vergelijkbaar met het weer in juni en juli. De regio bevindt zich deze maand midden in het regenseizoen en dit betekent dat er een behoorlijke kans is op flink wat neerslag. Zeker het noordelijke deel van de Andaman kust ziet veel regen vallen in deze periode. Ga er, ook in de rest van de regio, dus wel vanuit dat het nat kan zijn. Een voordeel is echter wel weer dat veel hotels goede deals hebben in deze tijd van het jaar. Kijk voor goede aanbiedingen op Booking.com.

Wist je dat...

De stad Bangkok bij locals beter bekend staat als Krung Thep en dat de officiële naam bestaat uit 163 letters? Voordelige vliegtickets naar Bangkok kun je vinden bij Lastminute.com.

Weer Zuidoost-Thailand augustus

Daar waar het grootste gedeelte van Thailand zich in augustus klaarmaakt voor de piek van het regenseizoen, is het klimaat het zuidoosten nog wat gunstiger gezind in deze periode. Verwacht, net als in de voorgaande maanden, zeker wel neerslag, maar ook flinke perioden met zonneschijn. Het vasteland ziet over het algemeen iets minder neerslag dan de eilanden in deze regio. Met gemiddeld zo’n 6 uur zon per dag is het echter prima toeven op bijvoorbeeld Ko Samui en Ko Pha Ngan.

Thailand pad thai

Leuke activiteiten in Thailand

Powered by GetYourGuide

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Asahna Bucha (jaarlijks in juli of augustus).

Deze dag bezoeken vele boeddhisten hun tempel en worden er verschillende ceremonies gehouden. Er wordt gebeden voor een voorspoedig leven. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Khao Phansa (jaarlijks in juli of augustus).
Deze dag is de start van de 3 maanden durende boeddhistische vastenperiode, waarin monniken niet mogen reizen. Lees verder op Publicholidays.asia.

Verjaardag van koningin Sirikit (jaarlijks op 12 augustus).
Als dit in het weekend valt, is de maandag erna een vrije dag). Ook wordt op deze dag de nationale Moederdag gevierd. Door het hele land zie je veel versieringen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?