Meteen naar de inhoud

Weer Thailand april

Weer Thailand april

Overzicht weer Thailand april

Thailand: het weer in april

Ben je een liefhebber van warm weer, dan is april een zeer goede maand voor een reis naar Thailand. Temperaturen lopen op tot ver in de dertig graden en in grote delen van het land is het ronduit heet. De hoeveelheid neerslag die er valt is in de meeste regio’s in deze periode nog beperkt. Richting het eind van de maand neemt de kans op een bui wel wat toe.

Map weer Thailand april
thailand monniken

Weer Noord-Thailand april

In het noorden zijn temperaturen van 35 graden geen uitzondering in deze periode. Evenals een maand eerder is het erg heiig vanwege het verbranden van de akkers en is er kans op prikkende ogen vanwege deze lucht. Aangezien er ook april nog niet veel neerslag valt is de kans dat deze waas verdreven wordt niet groot. Songkran (Thais nieuwjaar) wordt in april gevierd, en zeker in Noord-Thailand is dit een groot feest. Hotelprijzen kunnen daardoor wat hoger uitvallen in deze periode. Boek je hotel dus op tijd, bijvoorbeeld via Booking.com.

Toptip

Als je van de ene naar de andere kant van Bangkok moet, houdt dan rekening met veel extra reistijd. Soms ben je met de taxi of bus wel uren onderweg. De metro is een daarom een goed alternatief.

Weer Centraal-Thailand april

April is gezien het weer wellicht de minst plezierige maand voor een bezoek aan Centraal-Thailand. De temperatuur komt hier gemiddeld uit op 35 graden, maar op veel plaatsen stijgt het kwik richting de veertig. Vooral in steden voelt het weer dan ook erg oncomfortabel aan. Het oosten van Thailand kent iets minder hoge temperaturen, en eilanden zoals Ko Chang en Ko Kood zien in deze maand dan ook nog een flink aantal toeristen. Over het algemeen is het aantal dagen regen in deze periode nog beperkt. Een strandvakantie naar Koh Chang is dus nog zeker aan te raden.

Bangkok tempelcomplex Thailand
thaise schemering

Weer Zuidwest-Thailand april

De hoeveelheid neerslag die in april valt is nog niet zo groot als de komende maanden het geval zal zijn. Gemiddeld genomen valt er om de drie of vier dagen regen. Als het een beetje mee zit heb je dus nog prima weer in deze tijd van het jaar. April is overigens ook de laatste maand dat veel plaatsen in het zuiden nog open zijn. Met het regenseizoen op komst worden veel bootdiensten in mei aangepast, waardoor reizen een stuk lastiger gaat worden.

Wist je dat...

Het vroeger vanzelfsprekend was dat alle mannen voor hun 20e een periode als boeddhistische monnik leefden en dat veel vrouwen niet wilden trouwen met een man die geen monnik was geweest?

Weer Zuidoost-Thailand april

Ben je in april in Thailand, dan is het zuiden, en zeker het zuidoosten, meer aan te raden dan het hete noorden. Alhoewel de kans op een regenbui wat groter is dan in de voorgaande maanden, is april nog altijd een goede maand voor een bezoek aan Zuidoost-Thailand. Met temperaturen van net in de dertig graden en om de zoveel dagen wat regenval, zijn de weersomstandigheden misschien net iets minder dan in de voorgaande maanden, maar nog altijd erg goed te noemen.

Thailand palmbomen

Rondreizen Thailand

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Chakri Memorial Day (jaarlijks op 6 april).

Op deze dag worden verschillende ceremonies gehouden om alle koningen van de Chakri dynastie te vereren.

Songkran (jaarlijks van 13-15 april).
Dit 3-daagse feest om het Thaise nieuwjaar te vieren is erg bijzonder om mee te maken, want je mag elkaar nat gooien met water.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand