Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka september

Weer Sri Lanka september

Overzicht weer Sri Lanka september

Sri Lanka: het weer in september

De combinatie van tropische klimaten deelt Sri Lanka, voor wat het weer betreft, in september in tweeën. Het klimaat in het noordoosten kan als droog en zonnig worden omschreven. De laatste maand van het droge seizoen is hier aangebroken. In het zuidwesten van Sri Lanka wordt het weerbeeld in september vooral bepaald door de moesson, die veel regen en wind met zich meebrengt.

Map weer Sri Lanka september

Sri Lanka strand

Noordoost-Sri Lanka

De laatste maand van het droge seizoen in het noordoosten va Sri Lanka is aangebroken met de komst van september. Het weerbeeld is dan ook nog niet veel anders dan in augustus, met veel zon, blauwe luchten en erg hoge temperaturen. Prima weer om op zee walvissen te gaan spotten in de buurt van Trincomalee. Richting het eind van september kan er wat meer neerslag vallen, maar over het algemeen is het weer in september in Sri Lanka goed geschikt voor een rondreis. Reken wel op warm weer overdag, met temperaturen rond de 34 graden. Ook in de avonden koelt het niet veel af overigens (25°C).

Toptip

Eindig je reis met een aantal dagen aan het strand van Sri Lanka, nabij Trincomalee. Goede opties zijn Passekudah bay en Kalkudah beach. Vanwege het klimaat kun je hier het beste naartoe gaan in de periode van juni tot oktober.

Sri Lanka reizen

Sri Lanka reizen

Zuidwest-Sri Lanka

Het regenseizoen hield zich even rustig in juli en augustus, maar laat zich in september weer in volle hevigheid zien. Het weer in september in Zuidwest-Sri Lanka kan dan ook als nat worden omschreven. Er valt een flinke hoeveelheid regen, er staat veel wind en zeker richting het eind van de maand neemt de kans op een tyfoon toe. Ondanks dit tropische weer is het zeker niet koud, de temperatuur schommelt rond de 30 graden. Een ideale maand om naar dit gedeelte van Sri Lanka te reizen is september dus, voor wat betreft het weer, zeker niet.

Bos Sri Lanka

Wist je dat...

Kaneel oorspronkelijk afkomstig is uit Sri Lanka?

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Binara full moon poya (jaarlijks in september).
Op deze dag herdenkt men het opstarten van de boeddhistische monnikengemeenschap. Kijk voor meer informatie op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in september vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen