Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka november

Weer Sri Lanka november

Overzicht weer Sri Lanka november

Sri Lanka: het weer in november

Met de noordoostelijke moesson in volle gang en het zuidwestelijke moessonseizoen in zijn laatste maand is november een natte maand. Het weer in november in Sri Lanka kan dan ook het beste omschreven worden als regenachtig. Een reis naar dit Aziatische land valt in deze maand dan ook niet aan te bevelen. Om van de meest optimale weersomstandigheden te kunnen genieten kun je je vakantie naar Sri Lanka beter nog even uitstellen.

Map weer Sri Lanka november

Kandy

Noordoost-Sri Lanka

Er valt een enorme hoeveelheid neerslag in het noordoosten van Sri Lanka in november. Het moessonseizoen (Maha) is nu echt in volle gang en dat betekent dat het op meer dagen regent dan dat het droog is. Met de komst van het regenseizoen neemt ook de temperatuur wat af, alhoewel het met gemiddeld 29 °C nog altijd warm is. Op de dagen dat het droog is in november, is het weer in Noordoost-Sri Lanka dan ook aangenaam en zijn de omstandigheden voor een bezoek aan de Culturele Driehoek zeker niet slecht. Toch is november, als een van de natste maanden voor dit gebied, niet de meest geschikte maand voor een vakantie naar Sri Lanka.

Toptip

Gebruik je rechterhand voor het eten, het geven van een hand of het overhandigen van geld en andere voorwerpen. De linkerhand wordt in Sri Lanka gebruikt voor toiletbezoeken, dus deze wordt gezien als onrein.

Reizen Sri Lanka

Zuidwest-Sri Lanka

Een verandering in weer is op komst in november in het zuidwesten van Sri Lanka. Dit is namelijk de laatste maand van de moesson Yala, die de afgelopen maanden voor flinke hoeveelheden regen heeft gezorgd in het zuidwesten van het land. Helaas is het grootste gedeelte van de maand november nog wel erg nat, met op veel dagen flinke tropische buien. Pas richting het eind van de maand neemt de hoeveelheid neerslag af en krijgt de zon de kans zich vaker en langer te laten zien. In de bergen blijft het echter, ook aan het eind van november, regenachtig. Overweeg je een rondreis door het zuidwesten van Sri Lanka en heb je de mogelijkheid je reis tot december uit te stellen, dan is dit voor wat het weer betreft zeker aan te raden.

Ontbijt Sri Lanka

Wist je dat...

Sri lanka tot 1972 Ceylon heette?

Rondreizen Sri Lanka

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Deepavali (jaarlijks in oktober of november).

Dit Hindoe festival, wat bekend staat als het ‘lichtjesfeest’, wordt voornamelijk gevierd door de Tamils in het noorden van Sri Lanka. Er vinden verschillende rituelen plaats en er worden vele lichtjes aangestoken. Kijk voor exacte data op Publicholidays.lk.

Ill full moon poya (jaarlijks in november).
Deze volle maan herdenken boeddhisten het benoemen van de eerste boeddhistische missionarissen. Lees voor meer informatie verder op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in november vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?