Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka mei

Weer Sri Lanka mei

Overzicht weer Sri Lanka mei

Sri Lanka: het weer in mei

Wanneer je van plan bent een rondreis door heel Sri Lanka te maken, is mei qua weer niet de beste maand. De weersomstandigheden in het noordoosten van het land zijn, ondanks de hoge temperaturen, nog redelijk goed te noemen. Je kunt daar namelijk veel zon, weinig bewolking en veelal droog weer verwachten. Het tegenovergestelde is echter het geval voor het zuidwesten van het Sri Lanka. In deze regio is het regenseizoen definitief van start gegaan.

Map weer Sri Lanka mei

Mihintale in Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

In dit relatief kleine Aziatische land zijn de verschillen in klimaat enorm, en dat is in mei goed te merken. Daar waar het zuidwesten van Sri Lanka wordt geteisterd door de moesson, ziet het weer er in mei voor Noordoost-Sri Lanka heel anders uit. Deze regio bevindt zich in het droge seizoen, met op slechts enkele dagen wat neerslag. Het kan wel heet worden in Sri Lanka in deze maand, reken op temperaturen van rond de 35 graden. Liefhebbers van een strandvakantie kunnen dus aan hun trekken komen in mei, de weersomstandigheden bij Passekudah of Trincommalee zijn hiervoor prima.

Toptip

Ben je op zoek naar een verblijfplaats in de wildernis van Sri Lanka? Gangadhara ECO Village in Kuda Oya biedt je de mogelijkheid om in tenten midden in de natuur te overnachten. Ga je liever wat luxer overnachten, dan biedt Gal Oya Lodge in het Gal Oya national park ook een bijzonder mooie ervaring.

Zuidwest-Sri Lanka

Vanwege de moesson (Yala), die vanuit de Indische Oceaan komt, valt er in het zuidwesten van Sri Lanka veel regen in mei. Het is de natste maand van het jaar voor dit gedeelte van Sri Lanka. De meeste neerslag valt aan het einde van de maand, maar ook tijdens de eerst weken van mei kunnen er al regelmatig tropische buien vallen. Geen geweldige weersomstandigheden in mei in Zuidwest-Sri Lanka voor een vakantie dus. Hoewel er niet constant regen valt in deze maand, de buien zijn namelijk vaak kort en hevig tijdens het regenseizoen. Toch is het in mei niet aan te raden een strandvakantie te houden bij Bentota of Negombo, het is namelijk vaak gevaarlijk in de zee te zwemmen vanwege de storm en de hevige wind die er staat.

Lake Kandy

Wist je dat...

Er een eiland voor de kust van Sri Lanka ligt dat Delft heet? Dit stamt nog af uit de tijd dat Sri Lanka in handen was van Nederland.

Rondreizen Sri Lanka

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Vesak full moon poya (jaarlijks in april of mei).
Deze belangrijkste boeddhistische feestdag duurt 2 dagen. Men viert Boeddha’s verjaardag, zijn verlichting en het bereiken van Nirvana. Tempels worden versierd, er wordt gemediteerd en offerandes worden aan monniken aangeboden. Lees verder op Publicholidays.lk.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in mei vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?