Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka juni

Weer Sri Lanka juni

Overzicht weer Sri Lanka juni

Sri Lanka: het weer in juni

Vanwege het verschil in (het tropische) klimaat tussen het zuidoosten en het noordoosten van Sri Lanka zijn er maar weinig maanden met goed weer voor heel Sri Lanka. Ook in juni is het weer slechts voor één regio van Sri Lanka goed te noemen, namelijk het noordoosten. Het zuidoosten van Sri Lanka bevindt zich in het moessonseizoen in juni, alhoewel er iets minder neerslag valt in vergelijking met mei.

Map weer Sri Lanka juni

Rondreizen Sri Lanka

Rondreizen Sri Lanka

DSC_0659

Noordoost-Sri Lanka

Het is volop zomers weer in het noordoosten van Sri Lanka in juni. De heetste en droogste maand van het jaar is namelijk aangebroken. Verwacht dus veel zon, een blauwe lucht en droog weer als je in juni naar dit gedeelte van Sri Lanka reist. Voor velen ideaal weer voor een vakantie aan het strand. Hou er wel rekening mee dat het heet kan zijn in het droge seizoen, temperaturen van 35 graden zijn geen uitzondering in juni. Ook bij de bezienswaardigheden Danbulla, Sigiriya en Anuradpharu kan het warm zijn in deze maand. In de zomer waait hier namelijk vaak een droge, hete wind.

Toptip

Ben je in voor een mooie hike? Ga dan eens Pidurangala Rock bij Sigiriya beklimmen. Deze berg staat zo’n 100 meter ten noorden van Sigiriya en eenmaal aan de top heb je een prachtig uitzicht over Sigiriya en de omgeving. Vooral vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag, tegen zonsondergang is het waanzinnig mooi. Pidurangala Rock is een stuk rustiger en veel goedkoper dan Sigiriya en niet minder spectaculair.

Zuidwest-Sri Lanka

Het weer in juni in het zuidwesten van Sri Lanka ziet er heel anders uit. Dit gedeelte van het land, inclusief de bergen met de theeplantages, blijft onder de invloed van de zuidwestelijke monsoon (Yala). Dit betekent dat er flink wat regen valt in juni in dit gedeelte van Sri Lanka. Ondanks dat het regenseizoen is, bestaat er ook de kans op enkele dagen volledig droog weer. Bovendien zijn het vaak korte, hevige tropische buien die er vallen, over het algemeen in de namiddag. De temperatuur blijft onverminderd hoog in deze maand, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. In de bergen kan het zo’n 10 graden kouder worden en daar kan het ’s nachts flink afkoelen in juni.

Wilde olifanten

Wist je dat...

Het hoofdgebaar wat in Sri Lanka ‘ja’ of ‘oké’ betekent erg veel lijkt op ons hoofdgebaar voor ‘nee’? Dit kan soms best wel voor verwarring zorgen.

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Poson full moon poya (jaarlijks in juni).
Deze dag herdenken de Sri Lankanen de introductie van het boeddhisme in het land. Lees verder op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen