Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka juli

Weer Sri Lanka juli

Overzicht weer Sri Lanka juli

Sri Lanka: het weer in juli

Zoals veel landen in Azië wordt het klimaat in Sri Lanka gekenmerkt door een droog- en een moessonseizoen. Voor Colombo en het zuidwestelijke gedeelte loopt het moessonseizoen van mei t/m september. Toch valt er in juli een stuk minder neerslag dan de voorgaande maanden. Het weer in juli in het noordoosten van Sri Lanka is een stuk aangenamer. Juli valt daar in het droge seizoen, met veel zon en hoge temperaturen.

Map weer Sri Lanka juli

Tempel Anuradhapura Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

Sri Lanka kent hoge temperaturen in de zomer. In juli loopt het kwik op tot net onder de 34 graden. Slechts op een handvol dagen valt er neerslag in het noordoosten van Sri Lanka. Het is overwegend helder, onbewolkt weer, met veel kans op flink wat zonuren. Het weer in juli in Noordoost-Sri Lanka leent zich dus uitstekend voor liefhebbers van een strandvakantie, alhoewel het op het midden van de dag dus heet kan zijn. De Culturele Driehoek (Dambulla, Anuradhapura en Sigiriya) heeft eenzelfde weertype in juli, bovendien waait daar vaak een warme wind in deze maand.

Toptip

Ben je op zoek naar een rustig verblijf in het zuiden van Sri Lanka? Neem eens een kijkje bij Why House, vlakbij Galle. Je zit hier, iets in het binnenland, vaak rustiger en mooier dan direct aan de kust.

Zuidwest-Sri Lanka

Vanuit de Indische Oceaan wordt ook in juli de zuidwestelijke monsoon Sri Lanka in geblazen. De hevige wind reikt tot de bergen en zorgt voor een flinke hoeveelheid neerslag in het westen en zuiden van het land. Er zijn zeker maanden met een betere reistijd voor Zuidwest-Sri Lanka. Toch valt er al aanzienlijk minder regen dan in de voorgaande maanden. Het weer in het zuidwesten van Sri Lanka in juni is dan ook al een stuk aangenamer te noemen. Het is op meer dagen droog dan dat het regent. Toch blijft het regenseizoen en kan er af en toe een flinke bui vallen en zijn de omstandigheden om aan het strand te liggen niet ideaal. De temperaturen blijven wel tropisch hoog, gemiddeld zo’n 30 graden.

Visser Sri Lanka

Wist je dat...

Ondanks dat Sri Lanka niet zo groot is, het toch de 4e grootste theeproducent ter wereld is?

Leuke tours in Sri Lanka

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Esala full moon poya (jaarlijks in juli).

Men viert de eerste preek van Boeddha. Lees verder op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sri Lanka

Rondreizen Sri Lanka