Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka januari

Weer Sri Lanka januari

Overzicht weer Sri Lanka januari

Sri Lanka: het weer in januari

Het zuidwesten van Sri Lanka bevindt zich in januari midden in het droge seizoen, terwijl het einde van het regenseizoen voor Noordoost-Sri Lanka weer is aangebroken. Januari is dan ook een goede maand voor wat betreft het klimaat in Sri Lanka. Veel zon en een beperkte hoeveelheid neerslag zorgen voor goede omstandigheden voor een rondreis (bijvoorbeeld met Van Verre) door dit Aziatische land.

Map weer Sri Lanka januari

Waterlelie Sri Lanka

Weer Noordoost-Sri Lanka januari

De noordoostelijke moesson (Maha) neemt sterk af in januari. De tropische buien, die het noordoosten van Sri Lanka tijdens het regenseizoen teisterden, maken plaats voor droog weer en veel zon. Slechts op een handvol dagen valt veel neerslag. Dit zorgt er ook voor dat het een goed seizoen is om dieren te spotten, zoals in de Nationale Parken Yala en Wilpattu. De temperatuur ligt rond de 28 graden, in de culturele driehoek is het zelfs nog een paar graden warmer. De weersomstandigheden zijn na veel regenval dus weer redelijk goed deze maand.

Toptip

Ben je een natuur- en wandelliefhebber? Ga dan eens een mooie wandeling maken in Knuckles Mountain Range, nabij Kandy.

Weer Zuidwest-Sri Lanka januari

Het klimaat in het zuidwesten van Sri Lanka wijkt af van het noordoosten. Deze regio bevindt zich midden in het droge seizoen, de moesson (Yala) laat hier nog een paar maanden op zich wachten. Als je dus op zoek bent naar zon in de winter is Zuidwest-Sri Lanka een goede keus. Zeer weinig regen, een temperatuur van rond de dertig graden en veel zonuren. Ideaal weer dus in januari voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden van Sri Lanka of het strand van Negombo Beach. In de bergen is het iets kouder, zo rond de 20 graden Celsius, waardoor het prima weer is om bijvoorbeeld Adam’s Peak te beklimmen. Al met al is januari een van de maanden met de beste reistijd voor een vakantie naar dit deel van Sri Lanka.
Tip: Organiseer je graag zelf je reis naar Sri Lanka en kun je wel wat ideeën gebruiken? Kijk dan op Sherulestheglobe.nl voor een handige reisroute langs verschillende hoogtepunten.

Vismarkt Negombo

Wist je dat...

De hotels die je veel tegenkomt in Colombo en andere delen van het land niet altijd hotels zijn? Vaak zijn het restaurants, vandaar ook namen als Vegetarian hotel of hotel Vegan.

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Duruthu full moon poya (jaarlijks in januari).

Deze dag viert men het eerste bezoek van Boeddha aan Sri Lanka, met onder andere processies. Iedere volle maan is in Sri Lanka een feestdag en dit is er een van. Kijk voor meer informatie hierover op Publicholidays.lk of Beleven.org.

Tamil Thai Pongal day (jaarlijks op 14 januari).
Het hindoeïstische oogstfeest. Lees verder op Publicholidays.lk.

Navam full moon poya (jaarlijks in januari of februari).
Op deze dag viert men het voortzetten van het boeddhisme na het overlijden van Boeddha. Vooral in het centrum van Colombo vindt een bijzondere processie plaats. Kijk voor meer informatie op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in januari vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sri Lanka

Rondreizen Sri Lanka