Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka februari

Weer Sri Lanka februari

Overzicht weer Sri Lanka februari

Sri Lanka: het weer in februari

Sri Lanka kent een combinatie van subtropische klimaten en die zijn het Aziatische land in februari gunstig gezind. Het regenseizoen in het noordoosten van Sri Lanka eindigt, terwijl het zuidwesten zich nog in de droge periode bevindt. Februari is qua weer dan ook de maand met de beste reistijd voor een rondreis door Sri Lanka. Wil je graag zelfstandig op reis naar dit veelzijdige land, maar weet je nog niet helemaal welke plekken de moeite waard zijn? Wereldgast heeft heel handig de ideale reisroute door Sri Lanka voor je samengesteld.

Map weer Sri Lanka februari

Anuradhapura Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

Het seizoen van de moesson (Maha) loopt op zijn einde in februari in het noordoosten van Sri Lanka. De tropische buien zijn grotendeels voorbij, alhoewel er op een handvol dagen nog een flinke hoeveelheid regen kan vallen. Het einde van het regenseizoen betekent ook dat de gemiddelde temperatuur langzaam oploopt tot 29°C. Een bezoek aan de heilige stad Anuradhapura in de Culturele driehoek is in februari zeker aan te raden, alhoewel het wel heet kan worden op het midden van de dag. Al met al goed weer in februari voor een vakantie naar Sri Lanka om aan het winterse weer in Nederland te ontsnappen.

Toptip

Wil je wilde olifanten spotten? Ga dan tijdens je reis door Sri Lanka naar Uda Walawe national park.

Zuidwest-Sri Lanka

In februari geen stormen, overstromingen of orkanen, maar droog weer met veel zon in het zuidwesten van Sri Lanka. Februari valt voor Colombo en omgeving in het droge seizoen.  De weersomstandigheden voor een strandvakantie zijn prima, met temperaturen van net boven de dertig graden en de luchtvochtigheid is nog niet zo hoog als in het tyfoonseizoen. Toch valt er op een paar dagen wel wat neerslag, maar over het algemeen is het helder, onbewolkt weer. Ook het klimaat in de bergen van Sri Lanka is aangenaam. Prima weer dus ook voor een bezoek aan Kandy of een trekking door de omliggende theeplantages.

Dambulla Sri Lanka

Wist je dat...

De overgrote meerderheid van de Sri Lankaanse bevolking boeddhist is?

Rondreizen Sri Lanka

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
National day (jaarlijks op 4 februari).

Op deze dag viert men de onafhankelijkheid van Sri Lanka. Er zijn door het gehele land ceremonies en parades en met name in Colombo vindt er een grote viering plaats.

Navam full moon poya (jaarlijks in januari of februari).
Op deze dag viert men het voortzetten van het boeddhisme na het overlijden van Boeddha. Vooral in het centrum van Colombo vindt een bijzondere processie plaats. Kijk voor meer informatie op Officeholidays.com.

Maha Shivratri (jaarlijks in februari of maart).
Net als in India staat deze Hindoe feestdag in het teken van Shiva. Er worden veelal bloemen en wierrook geofferd om Shiva te eren. Lees verder op Beleven.org.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in februari vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?