Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka december

Weer Sri Lanka december

Overzicht weer Sri Lanka december

Sri Lanka: het weer in december

Het weer in december in Sri Lanka is niet voor heel het land hetzelfde. Het noordoosten bevindt zich in het regenseizoen en hier valt dan ook veel neerslag in december. De beste reismaanden laten hier nog even op zich wachten. Als je aan de Nederlandse winter wilt ontsnappen en op zoek bent naar een zonnig klimaat dan is een reis (bijvoorbeeld met Van Verre) naar het zuidwesten van Sri Lanka een betere keus.

Map weer Sri Lanka december

Vissersboot Zuid-Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

De maand met de meeste hoeveelheid neerslag is met december aangebroken in het noordoosten van Sri Lanka. Het moessonseizoen is hier in volle gang, dus op een groot aantal dagen is het veel regen en wind wat de klok slaat. Toch is het niet alleen maar slecht nieuws voor wat het weer in december in dit gedeelte van Sri Lanka betreft. Op dagen dat het wel droog is (zo’n beetje de helft van de maand), is de temperatuur namelijk heerlijk (28 °C). Ondanks dat is het de moeite waard je rondreis door Noordoost-Sri Lanka tot januari uit stellen, het is dan al een stuk droger en prettiger reizen, ook in de Culturele Driehoek bij Dambulla, Anuradhapura en Sigiriya.

Toptip

Ga (tussen november en maart) in de vroege ochtend dolfijnen spotten bij Kalpitiya.

Zuidwest-Sri Lanka

Het droge seizoen is in december weer begonnen in Zuidwest-Sri Lanka en dat is te merken. Alhoewel er aan het begin van de maand nog wat regen valt, neemt de kans op neerslag richting het eind van de maand steeds verder af. De zon schijnt veelvuldig en het zuidwestelijke moessonseizoen lijkt dan al weer snel vergeten. Met temperaturen van rond de dertig graden leent dit gebied zich weer uitstekend voor een strandvakantie in december. Boek je vakantie (bijvoorbeeld met Van Verre) wel op tijd om niet de hoofdprijs te betalen als je Kerstmis in Colombo en omgeving wilt doorbrengen. Als je de bergen van Sri Lanka met haar theeplantages intrekt, kan het overigens nog wel veel regenen in december.

Nine Arch Bridge

Wist je dat...

Veel vrouwen in Sri Lanka niet aangeraakt willen worden door mannen buiten hun eigen familie? Het geven van een hand wordt daarom bijvoorbeeld niet altijd gewaardeerd.

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Unduvap full moon poya (jaarlijks in december).

Deze volle maan staat in het teken van de aankomst van een stekje van de Bo boom, waaronder Boeddha verlicht werd, in Anuradhapura. Lees verder op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in december vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sri Lanka

Rondreizen Sri Lanka