Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka augustus

Weer Sri Lanka augustus

Overzicht weer Sri Lanka augustus

Sri Lanka: het weer in augustus

Het weer in Sri Lanka in augustus is redelijk goed te noemen. Het zuidwesten, dat zich midden in het moessonseizoen bevindt, kent een dip in de hoeveelheid regenval in augustus. Toch blijft de kans op neerslag aanwezig in deze maand. De kans op neerslag in het noordoosten is een stuk kleiner. Het tropische klimaat zorgt daar vooral voor hoge temperaturen en droog weer. Een vakantie in Sri Lanka is wat het weer in augustus betreft dus zeker mogelijk.

Map weer Sri Lanka augustus

Reizen Sri Lanka

Shiva beeld Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

Het is echt zomer in het noordoosten van Sri Lanka in augustus. Strandliefhebbers komen aan hun trekken met hoge temperaturen (34°C), veel zon en overwegend droog en zonnig weer. Goed weer ook om in augustus een reis naar Jaffna en omgeving te maken, als je tenminste geen moeite hebt met het hete weer. Het einde van het droge seizoen nadert in deze regio en een bezoek aan de nationale parken is dan ook de moeite waard. Zo vindt in Minneriya National Park de ‘Olifanten verzameling’ plaats, de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld, allemaal op zoek naar schaduw en water. Een unieke ervaring en voor veel mensen een hoogtepunt van een bezoek aan Sri Lanka.

Toptip

Ben je toe aan een overheerlijke snelle hap, bestel een Kottu (soms ook wel Kottu roti genoemd).

Zuidwest-Sri Lanka

Ondanks dat het moessonseizoen in het zuiden en westen van Sri Lanka nog in volle gang is, zijn de weersomstandigheden in augustus redelijk goed te noemen. Het regenseizoen neemt namelijk een kleine pauze in de zomermaanden juli en augustus, alhoewel er nog steeds een (tropische) bui kan vallen. Op ongeveer een derde van de dagen valt deze maand neerslag in Zuidwest-Sri Lanka. De temperatuur blijft hoog, met gemiddeld 30 graden Celsius. Wat verder naar het binnenland, in de bergen, koelt het wat meer af. Daar wordt het overdag vaak niet warmer dan 20 graden en het kan in de nachten dan ook aan de koude kant zijn. De beste maand voor een bezoek aan Colombo en omgeving is het dus niet, maar zo slecht als de afgelopen maanden is het weer ook niet.

Theeplantages Sri Lanka

Wist je dat...

Er in Sri Lanka links gereden wordt? Dit stamt nog uit de tijd dat Sri Lanka in Engelse handen was.

Leuke tours die we je aanraden in Sri Lanka

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Nikini full moon poya (jaarlijks in augustus).
Men herdenkt het overlijden van Boeddha en er volgt een periode van vasten en monniken trekken zich terug. Lees verder op Officeholidays.com.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in augustus vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?