Meteen naar de inhoud

Weer Sri Lanka april

Weer Sri Lanka april

Overzicht weer Sri Lanka april

Sri Lanka: het weer in april

Het weer in Sri Lanka in april verschilt enorm per regio. Deze maand kan gezien worden als begin van het regenseizoen voor Colombo en omgeving. Ook bij de wat hoger gelegen theeplantages neemt de hoeveelheid neerslag flink toe, naarmate mei nadert. Hier zijn de maanden met de beste reisomstandigheden dus weer voorbij. In het noordoosten van Sri Lanka is de moesson juist voorbij en is er veel zon met hoge temperaturen in de maand april.

Map weer Sri Lanka april

Polonnaruwa Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

Het tropische klimaat in Sri Lanka kenmerkt zich door hoge temperaturen en dit is in april in Sri Lanka al enigszins te merken. De temperatuur loopt langzaam verder op naar zo’n 33 graden. Het kan dus aan de warme kant zijn, maar over het algemeen is het zeer aangenaam weer in het noordoosten van Sri Lanka in april. Deze regio bevindt zich in het droge seizoen, met veelal droge en zonnige weersomstandigheden. Hetzelfde weertype is ook terug te vinden in de Culturele driehoek. Wanneer je van plan bent Sigiriya Rock te beklimmen, kun je dan ook het beste vroeg starten in verband met de toenemende hitte overdag.

Toptip

Bestel eens krab in Sri Lanka, met name in het uiterste noorden zijn ze erg smaakvol en deze zijn wereldwijd bekend.

Rondreizen Sri Lanka

Rondreizen Sri Lanka

Zuidwest-Sri Lanka

De moesson (Yala) doet zijn intrede in april in het zuidwesten van Sri Lanka. Zeker aan het eind van de maand valt er een behoorlijke hoeveelheid neerslag. Ondanks dat april gezien kan worden als eerste maand van het regenseizoen schijnt ook de zon nog regelmatig, en met een temperatuur van in de dertig graden voelt het dan al snel aan alsof het zomer is. Zeker in het begin van april is het weer nog geschikt voor een bezoek aan het strand, bijvoorbeeld bij Galle of Mirissa. In laatstgenoemde badplaats is het in april bovendien mogelijk om dolfijnen en walvissen te spotten. Al met al is april een redelijke maand voor wat het weer in het zuidwesten van Sri Lanka betreft, maar wel met een toenemende kans op een tropische bui.

Reptiel Sri Lanka

Wist je dat...

Eten met je handen heel normaal is in Sri Lanka?

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Tamil (Puthandu) & Singalees (Aluth Avurudda) nieuwjaar (jaarlijks op 14 april).

Rondom het nieuwe jaar zijn veel mensen vrij in Sri Lanka en veel bedrijven zijn gesloten. Huizen worden versierd, er wordt uitgebreid gegeten en het is een tijd voor familiebezoeken. Let er op dat er in deze periode veel gebruik gemaakt wordt van hotels en openbaar vervoer, dus zorg dat je hotels op tijd boekt en verwacht overvolle treinen en bussen.

Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april). Voor meer informatie over Goede vrijdag en Pasen kun je terecht op Publicholidays.lk.

Bak full moon poya (jaarlijks in maart of april).
Door het land viert men vandaag het tweede bezoek van Boeddha aan Sri Lanka. Kijk voor meer informatie op Beleven.org.

Vesak full moon poya (jaarlijks in april of mei).
Deze belangrijkste boeddhistische feestdag duurt 2 dagen. Men viert Boeddha’s verjaardag, zijn verlichting en het bereiken van Nirvana. Tempels worden versierd, er wordt gemediteerd en offerandes worden aan monniken aangeboden. Lees verder op Publicholidays.lk.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in april vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.lk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

v