Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië september

Weer Sicilië september

Overzicht weer Sicilië september

Sicilië: het weer in september

September is qua weer een van de beste maanden voor een reis naar Sicilië. Het is nog warm genoeg om te kunnen genieten op de stranden en te zwemmen in de zee, maar de enorme hitte is er ook wel weer vanaf. Bovendien is de rust weer wat meer teruggekeerd op het eiland. Kortom, ideaal voor als je een schitterende rondreis wilt maken op Sicilië. Bezoek dan zeker de tempelvallei in Agrigento, Villa Romana del Casale en het stadje Noto.
Ben je benieuwd naar de weergemiddelden, lees dan hieronder verder.

Map weer Sicilië - september

Toptip

Zoek het avontuur op in de Alcantara kloof, waar je kunt gaan bodyraften of wandelen.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Druiven

Weer gemiddelden in september op Sicilië

De zomervakanties zijn voor velen weer voorbij, maar met name begin september is het echt nog zomers weer op Sicilië. Naarmate de maand vordert, dalen de temperaturen lichtjes. In september is het echter nog altijd gemiddeld zo’n 26 graden overdag. Ook de zon is nog zeker aanwezig, reken op zo’n 8 zonuren per dag. De dagen zijn nu niet meer zo lang als aan het begin van de zomer, maar alsnog is het heerlijk toeven als je ’s avonds buiten bent. ’s Nachts daalt het kwik niet verder dan een graad of 19, dus veel warme kleding heb je deze maand niet nodig als je naar Sicilië reist.
Rekenkleding evenmin, want de hoeveelheid neerslag is ook nu nog erg beperkt. Wel neemt de kans op regen iets toe naarmate de maand vordert. Gemiddeld valt er 37 mm, verspreid over een dag of 5, wat nog steeds weinig impact op je vakantieplannen zal hebben.
Ben je gek op zon, zee, strand, dan kun je ook in september nog genieten, want het zeewater is met 25 graden zeker niet koud.
Kortom, september is een ideale maand voor een vakantie op Sicilië, of je nu wilt relaxen op het strand of een rondreis wilt maken langs alle highlights. Voor schitterende rondreizen op maat raden we je Riksjatravel aan.

Wist je dat...

Palermo een uitstekende bestemming is voor een weekend weg? Lees daarom zeker ook ons blog over Palermo.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen op Sicilië. Op Opsicilie.nl kun je een overzicht vinden van lokale festivals en evenementen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?