Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië oktober

Weer Sicilië oktober

Overzicht weer Sicilië oktober

Sicilië: het weer in oktober

In oktober is de herfst weer begonnen en dat brengt op Sicilië meestal wat lagere temperaturen en iets meer regen met zich mee. Toch kun je ook geluk hebben met zomers weer en geen of nauwelijks neerslag. Hoe dan ook zal de regen je vakantie niet teveel beïnvloeden deze maand, want het regent vrijwel nooit hele dagen op Sicilië.
Ook koud wordt het nog zeker niet in oktober en met het zonnetje is het vaak nog erg goed toeven op de terrassen of het strand. Goed om te weten is dat de temperaturen variëren op het eiland, afhankelijk van waar je bent. Zo is het in de bergen altijd een aantal graden koeler dan in Palermo, terwijl het in het zuiden altijd net iets warmer is. Hier kun je dan je vakantieplannen enigszins op afstemmen.
Al met al is oktober nog een hele fijne maand voor een vakantie naar Sicilië, zeker als je op zoek bent naar een actieve reis en tevens wat meer rust wilt dan in de zomermaanden. Het hoogseizoen is namelijk wel weer voorbij inmiddels. Kijk voor mooie fly-drive vakanties of authentieke accommodaties op &Olives.nl.

Map weer Sicilië - oktober

Toptip

Neem een kijkje bij Scala dei Turchi in het zuiden van Sicilië. De indrukwekkende witte kliffen hier zijn heel bijzonder om te zien.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Etna lava

Weer gemiddelden in oktober op Sicilië

De gemiddelde temperaturen op Sicilië dalen verder in oktober, naar zo’n 22 graden overdag in Palermo en omgeving. Ook de nachten zijn wat frisser geworden (+/- 16˚ C), waardoor je wel wat warmere kleding moet meenemen als je van plan bent om ’s avonds op pad te gaan.
Gelukkig schijnt overdag de zon nog regelmatig in oktober (gemiddeld dagelijks 7 zonuren), wat ervoor zorgt dat het klimaat deze maand prima is voor een rondreis over het grootste eiland van Italië. Ook voor activiteiten zoals fietsen en wandelen is het in oktober echt ideaal weer op Sicilië. Kijk voor leuke actieve vakanties eens bij reisaanbieder SNP of ga zelf op pad en doe bijvoorbeeld een hike in de Alcantara kloof.
Houd er wel rekening mee dat de kans op regen wat toeneemt deze maand. Er valt gemiddeld zo’n 84 mm regen verspreid over een dag of 8 in oktober. Gelukkig zijn de buien vaak kort, waardoor je ook op een dag met regen toch nog vanalles kunt doen tijdens je vakantie.
Tref je warme en zonnige dagen, dan kun je ook deze maand nog goed in zee duiken. Het zeewater is namelijk nog zo’n 23 graden.

Wist je dat...

Sicilië het grootste eiland in de Middellandse zee is? Onderschat sowieso de grootte van het eiland niet, want het is ruim 25.000 km2, wat het net iets kleiner maakt dan België. Om een groot deel van het eiland te kunnen zien heb je dus ook wel meer dan een paar dagen nodig.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in oktober

In oktober zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen op Sicilië. Op Opsicilie.nl kun je een overzicht vinden van lokale festivals en evenementen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?