Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië november

Weer Sicilië november

Overzicht weer Sicilië november

Sicilië: het weer in november

In november dalen de temperaturen weer wat verder op Sicilië. Het is herfst, maar over het algemeen is het geen herfstachtig weer zoals we dat in Nederland kennen. De zon is nog altijd regelmatig aanwezig op Sicilië in november, al is er ook weleens kans op een korte bui.
Je kunt in deze maand perfect wandelen en fietsen over het eiland, maar het bezoeken van bezienswaardigheden is eveneens aan te raden. Zeker ook omdat Sicilië in november weer een stuk rustiger is dan in de zomermaanden.
Voor het beste weer ga je ook deze maand naar het zuiden van Sicilië, omdat dit gedeelte van het eiland wat beschutter ligt. De kans op regen en wind is hier kleiner dan in andere delen van het eiland. Bezoek hier bijvoorbeeld het leuke stadje Noto of ga de tempels in Agrigento ontdekken. Stel zelf je ideale reis naar Sicilië samen bij Riksjatravel.

Map weer Sicilië - november

Toptip

Bezoek Villa Romana del Casale. In deze Romeinse villa bij Piazza Armerina kun je schitterende mozaïeken bewonderen die nog erg goed intact zijn.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Zoutwinning Sicilië

Weer gemiddelden in november op Sicilië

De temperaturen liggen in november overdag rond de 18 graden op Sicilië, wat alweer iets koeler is dan de afgelopen maanden. De nachten zijn vrij fris inmiddels. Het kwik daalt ’s nachts tot een graad of 13. De kans dat je tot lekker laat buiten kunt eten is dus niet heel groot meer, maar het komt weleens voor. Ook voor zwemmen is het deze maand vaak aan de frisse kant, hoewel het zeewater nog zo’n 20 graden is.
Met zo’n 5 zonuren per dag blijft het toch ook in november vaak nog heel lekker weer op Sicilië. Als het zonnetje schijnt, dan is het echt genieten en is het eiland ook zeker een fijne plek om het koude Nederlandse weer te ontvluchten. Wel is er ook een kans dat het grijs en grauw is, en dat er soms ook een korte maar hevige bui valt. Gemiddeld valt er in november 82 mm regen op Sicilië, verspreid over 11 dagen. Er zitten echter ook jaren tussen dat er nauwelijks regen valt. Hoe dan ook is er tijdens een rondreis genoeg tijd om dit prachtige eiland te ontdekken. Kijk op &Olives.nl voor een mooi aanbod aan reizen naar Sicilië.

Wist je dat...

Er in Palermo een heel netwerk van oude tunnels onder de stad ligt? Deze tunnels werden door de Arabieren gebruikt voor de watervoorziening van de stad.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in november

Nationale feestdagen
Ognissanti ofwel Allerheiligen (jaarlijks op 1 november).
Op deze officiële feestdag herdenken de Sicilianen hun geliefden die overleden zijn.

Festivals en evenementen
Festa di San Martino (jaarlijks op 11 november).
Tijdens het wijnoogstfeest dat in verschillende regio’s op het eiland wordt gevierd kun je nieuwe wijnen en traditionele gerechten proeven.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?