Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië mei

Weer Sicilië mei

Overzicht weer Sicilië mei

Sicilië: het weer in mei

In mei is het echt prachtig lente weer op Sicilië en de zomer komt zelfs al in zicht nu de temperaturen verder oplopen. Het is een ideale tijd voor buitenactiviteiten, zoals wandelen en fietsen, want de natuur staat volop in bloei in mei. Ga bijvoorbeeld het schitterende Madoniegebergte ontdekken, waar je echt het gevoel hebt dat je heel ver weg bent van de drukke Siciliaanse steden. Ga je graag op een actieve vakantie, dan kun je nog prima reizen in mei, maar schuif je je reis verder op naar juli of augustus, dan wordt het al snel te warm hiervoor. Reisaanbieder SNP heeft verschillende leuke opties voor actieve vakanties op Sicilië, dus neem zeker eens een kijkje op hun site.
Om je verder een idee te geven van wat je kunt verwachten qua weer, lees je hieronder verder voor de weergemiddelden op Sicilië in mei.

Map weer Sicilië - mei

Toptip

Ontdek Palermo op de fiets. Je kunt hier zelf een fiets huren of deelnemen aan een fietstour, waardoor je op allerlei plekken komt die je anders nooit zou zien.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Scala dei Turchi

Weer gemiddelden in mei op Sicilië

De temperaturen klimmen naar zo’n 21 graden overdag langs de kust van Sicilië en dat betekent dat het al erg lekker warm aan het worden is. Op sommige dagen zal het kwik zelfs nog hoger oplopen, waardoor een dagje op het strand heerlijk zal zijn. Ook het zeewater is al aardig opgewarmd, tot zo’n 18 graden, dus voor sommigen zal een duik in zee al wel kunnen. Voor de meesten zal het echter nog wat aan de frisse kant zijn.
In de bergen moet je altijd rekenen op wat lagere temperaturen dan aan de kust. Neem hoe dan ook zonnebrandcrème mee, want de Uv-straling is hoog in mei op Sicilië. De luchtvochtigheid is laag, waardoor het niet zo benauwd aanvoelt als in de zomermaanden.
In de nacht daalt de temperatuur naar een graad of 14, dus neem voor de avonden in ieder geval wat warmere kleding mee als je naar Sicilië reist in mei. De dagen zijn alweer een stuk langer deze maand en je kunt nu rekenen op 9 zonuren per dag. Ideaal dus voor een avondwandeling of een terrasje aan het einde van de dag. Ook is het soms al wel prima te doen om buiten te eten ’s avonds.
Regen hoef je niet veel te verwachten als je op vakantie gaat naar Sicilië in mei. Er valt deze maand namelijk slechts 22 mm regen verspreid over de maand. Kijk eens bij Riksjatravel om je reis naar Sicilië helemaal naar je eigen wens te kunnen plannen.

Wist je dat...

Er behalve Italiaans ook nog Siciliaans gesproken wordt op Sicilië? Dit is een geheel eigen taal die gebaseerd is op onder meer het Latijn, Arabisch en Grieks.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Festa dei Lavoratori ofwel Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Net als in heel veel landen is de Dag van de Arbeid ook in Italië een officiële vrije dag.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?