Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië maart

Weer Sicilië maart

Overzicht weer Sicilië maart

Sicilië: het weer in maart

In maart begint de lente echt weer door te breken op Sicilië. De temperaturen lopen op en er is nog wat meer kans op zon deze maand. Het is dan ook een goede tijd voor een rondreis over het eiland.
Ben je een natuurliefhebber, dan raden we je zeker aan om de schitterende natuur in het Zingaro Natuurreservaat te ontdekken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.
De zuidkant van het eiland is qua weer vaak het beste in deze tijd van het jaar, omdat de bergen, waaronder de Etna vulkaan, ervoor zorgen dat de wind en de regen worden tegengehouden. Ondanks dat is ook de rest van het eiland vaak prima te bezoeken in maart. Het voordeel van deze periode is dat het nog niet zo druk is met andere reizigers.

Map weer Sicilië - maart

Toptip

Huur een fiets op het eiland Favignana en verken zo dit schitterende eiland voor de kust van Sicilië.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Taormina

Weer gemiddelden in maart op Sicilië

De temperaturen op Sicilië stijgen in maart weer iets, naar zo’n 15-16 graden in Palermo overdag. Aan de kust wordt het meestal iets warmer dan in de bergen. Het zeewater is nog maar 15 graden, dus reken er niet op dat je kunt zwemmen als je in maart naar Sicilië reist.
Ook de nachten blijven fris, met een graad of 9. We raden je dan ook aan om een lekker warme jas mee te nemen tijdens je vakantie op Sicilië in maart. De kans op regen blijft, maar de dagen worden al weer wat langer en aangenamer. Reken op zo’n 6 uur zon per dag en een dag of 10 met wat regen. Gemiddeld valt er over de hele maand verspreid zo’n 57 mm. Vaak zijn het kortdurende buien en het komt zelden voor dat je een hele dag regen treft. Je zal er dus tijdens je reis niet veel last van hebben.
Al met al is het weer in maart dus prima voor een rondreis op Sicilië. Via Riksjatravel.nl kun je zelf je droomreis samenstellen.

Wist je dat...

Je op Sicilië een van de belangrijkste archeologische sites ter wereld kunt vinden? In Agrigento kun je de Vallei van de Tempels bezoeken, met heel goed bewaarde Griekse tempels.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag zijn officiële feestdagen in Italië en dit geldt ook voor Sicilië. Op verschillende plaatsen worden processies gehouden.

Festivals en evenementen
Carnaval (jaarlijks in februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland).

Carnaval wordt uitbundig gevierd in steden zoals Acireale en Sciacca, met kleurrijke parades en andere festiviteiten.

Festa di San Giuseppe (jaarlijks op 19 maart).
Rond deze feestdag kun je op Sicilië op veel plaatsen hele bijzondere altaars aanschouwen, namelijk gemaakt van brooddeeg. Onder andere het dorpje Salemi staat hierom bekend. Ook zijn er verspreid over het eiland andere festiviteiten, zoals muziekoptredens en workshops. Op sommige plaatsen, waaronder op het eiland Marettimo worden ook vreugdevuren aangestoken.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?