Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië juni

Weer Sicilië juni

Overzicht weer Sicilië juni

Sicilië: het weer in juni

De zon is in juni volop aanwezig en het is deze maand echt zomers weer op Sicilië. De zee is inmiddels voldoende opgewarmd, waardoor deze maand perfect is om te genieten van de Siciliaanse stranden en de helderblauwe zee. Maak in juni bijvoorbeeld een boottocht langs de Egadische Eilanden of ga snorkelen bij een van de vele de schitterende baaitjes, zoals Paternella Caletta of Cala Muletti (Grotta delle colombe).
Naarmate de maand vordert lopen de temperaturen alleen maar op. Hierdoor is het rond het middaguur echt wat aan de warme kant voor intensieve activiteiten. Bovendien wordt het steeds drukker met vakantiegangers naarmate je dichter bij juli komt. Mocht je dus nog willen profiteren van de relatieve rust en de iets minder hoge temperaturen? Dan raden we je zeker aan om in juni naar Sicilië op vakantie te gaan, bijvoorbeeld met &Olives.nl.

Map weer Sicilië - juni

Toptip

Ga wandelen in het Madonië Massief. Ook als je niet gek bent op wandelen, is het leuk om door dit natuurgebied te rijden. De bergen hier zijn schitterend en er liggen bovendien vele charmante dorpjes. Mensen uit heel Sicilië komen naar dit gebied om paddenstoelen en diverse soorten fruit te vinden.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Kathedraal Palermo

Weer gemiddelden in juni op Sicilië

Juni markeert het begin van de zomer, met temperaturen die overdag oplopen tot rond de 25 graden in de omgeving van Palermo. In de bergen is het meestal wat koeler dan aan de kust van Sicilië.
De zon schijnt zo’n 10 uur per dag en de kans op regen is erg klein, dus smeer je goed in deze maand. Het zeewater is nu op de perfecte temperatuur van zo’n 22 graden, dus heerlijk als je tijdens je vakantie wilt gaan zwemmen in zee of een watersport wilt beoefenen. De zee is bij de kust van Sicilië ook zo prachtig van kleur, dat je deze waarschijnlijk ook maar moeilijk kunt weerstaan.
De avonden op Sicilië zijn in juni heel erg aangenaam, het blijft namelijk zo’n 18 graden ’s nachts. Het is dan ook heerlijk om ’s avonds een strandwandeling te maken of ergens lekker wat te gaan eten buiten.
Kortom, het weer op Sicilië is deze maand perfect voor een vakantie en juni is misschien zelfs wel een van de beste maanden voor een reis naar dit Italiaanse eiland.

Wist je dat...

De Siciliaanse Cannoli oorspronkelijk een seizoensgebonden lekkernij is? Vroeger kon je het in de zomermaanden niet krijgen, omdat het te warm was om de ricottavulling te produceren. Tegenwoordig kun je echter ook gewoon in de zomer Cannoli eten, maar dit is vooral vanwege het toerisme.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen
Festa della Reppublica (jaarlijks op 2 juni).
Ieder jaar viert men dat Italië in 1946 een republiek werd. Door het hele land worden evenementen georganiseerd. Lees meer over deze feestdag op Beleven.org.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?