Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië juli

Weer Sicilië juli

Overzicht weer Sicilië juli

Sicilië: het weer in juli

Het is in juli hoogzomer op Sicilië en dat is te merken aan het weer. Het is namelijk best wel warm en zonnig op het eiland. Sicilië is in juli dan ook een ideale vakantiebestemming voor mensen die graag het strand opzoeken. Ook voor watersporten, zoals duiken en snorkelen is het deze maand prima op Sicilië. Ga je graag op pad om het eiland te verkennen, dan raden we je aan om in juli het bezoeken van bezienswaardigheden te plannen in de ochtend en later in de middag, zodat je niet oververhit raakt.
Het kan druk zijn op de stranden van Sicilië deze maand en ook vliegtickets en accommodaties raken snel uitverkocht. Daar tegenover staat dan wel weer dat er op het eiland een levendige sfeer hangt en er vanalles te doen is. Mocht je in deze periode willen reizen naar Sicilië, zorg er dan voor dat je op tijd je vakantie boekt. Kijk voor een reis op maat eens op Riksjatravel.nl.
Ben je een actieve reiziger die op zoek is naar wat meer rust, dan raden we je aan om je reis naar Sicilië nog even uit te stellen als je die mogelijkheid hebt. We kunnen hiervoor zeker het voor- en najaar aanraden.
Ben je benieuwd naar de weergemiddelden, lees dan hieronder verder.

Map weer Sicilië - juli

Toptip

Ga eilandhoppen op de Eolische Eilanden, een eilandengroep ten noorden van Sicilië. De eilandengroep bestaat onder meer uit de eilanden Stromboli, Lipari, en Filicudi, waar je leuke dorpjes en prachtige strandjes kunt verkennen. Riksjatravel.nl heeft onder meer een leuke bouwsteen en een prachtige rondreis waarmee je gaat eilandhoppen op de Eolische Eilanden.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Case Romane Marettimo

Weer gemiddelden in juli op Sicilië

Juli is samen met augustus een van de warmste maanden van het jaar. Verwacht in juli op Sicilië een gemiddelde dagtemperatuur van 28 graden en zo’n 11 zonuren per dag. Het zeewater is ook warm nu en met een graad of 26 zal je zelfs niet heel veel afkoelen als je de zee induikt. Dit maakt het wel weer heerlijk om lekker een tijdje te dobberen of te snorkelen. Smeer je dan wel goed in, want de Uv-straling is erg hoog in deze tijd van het jaar.
Ook ’s avonds is het nog lang warm, want het kwik zal ’s nachts niet verder dalen dan een graad of 18. Je kunt dus heerlijk tot in de late uurtjes buiten doorbrengen op het terras of op het strand.
Juli is met 5 mm neerslag de droogste maand van het jaar op Sicilië. Regen zal er dus nauwelijks vallen. Hier hoef je dan ook geen rekening mee te houden als je deze maand naar Sicilië op vakantie gaat (bijvoorbeeld met &Olives.nl).

Wist je dat...

Dat het heel leuk is om te gaan kamperen op Sicilië? Wij hebben op verschillende plekken gekampeerd op het eiland en vonden het echt geweldig.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen op Sicilië. Op Opsicilie.nl kun je een overzicht vinden van lokale festivals en evenementen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?