Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië januari

Weer Sicilië januari

Overzicht weer Sicilië januari

Sicilië: het weer in januari

In januari is het weer op Sicilië best wel lekker vergeleken met Nederland, maar het klimaat is deze maand echt niet geschikt voor een strandvakantie. De temperatuur ligt hiervoor te laag in deze periode. Voor een rondreis is het weer in januari echter prima op het grootste eiland van Italië. Een groot voordeel van een reis deze maand is de rust die er heerst op Sicilië. Het is zeker geen hoogseizoen in januari, dus de kans is zeer aanwezig dat je de Vallei van de Tempels in Agrigento of de stad Palermo in alle rust kunt bezoeken.

Map weer Sicilië - januari

Toptip

Maak tijdens je rondreis op Sicilië een uitstapje naar een van de Egadische Eilanden (Favignana, Levanzo en Marettimo). Je kunt hier per veerboot komen vanuit Trapani.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Agrigento

Weer gemiddelden Sicilië in januari

Gemiddeld is het in januari overdag een graad of 13 op Sicilië, maar schijnt de zon dan kan het toch nog wat warmer weer worden. In de avonden koelt het af tot zo’n 8 graden. Warme laagjes kleding zijn dus wel handig om in te pakken als je naar Sicilië reist deze maand. Zeker in de bergen, waar het nog een aantal graden kouder is, zal je deze nodig hebben.
In de winter schijnt regelmatig het zonnetje, maar er zijn ook zeker wel sombere dagen. Deze maand is een van de natste maanden van het jaar en je kunt zo’n 83 mm regen verwachten. Meestal zijn de regenbuien in januari echter kort, dus zal het je vakantie op Sicilië waarschijnlijk niet heel veel in de war schoppen.
Mocht je warmere dagen treffen en in de verleiding komen om de zee in te duiken, dan kun je hier beter nog even over nadenken. Zwemmen in zee is namelijk niet echt aan te raden in januari, want het zeewater is slechts zo’n 15 graden.

Wist je dat...

Het verkeer op Sicilië bekend staat vanwege het hanteren van hun eigen regels? Het lijkt soms chaotisch, maar het werkt op de een of andere manier wel. Let wel op als je op het eiland zelf gaat rijden, want soms voelt het echt als een gekkenhuis. Kijk voor autohuur op Sicilië op Easyterra.nl.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Net als in Nederland is Nieuwjaarsdag een vrije dag voor de Sicilianen.

Epifania ofwel Driekoningen (jaarlijks op 6 januari).
Sicilianen hebben een dag vrij met driekoningen. Voor kinderen is het feest vergelijkbaar met sinterklaas, want zij krijgen in de nacht van 5 op 6 januari cadeautjes. Lees meer over deze Italiaanse  feestdag op Tritt.nl.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?