Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië februari

Weer Sicilië februari

Overzicht weer Sicilië februari

Sicilië: het weer in februari

Het weer in februari op Sicilië is vergelijkbaar met dat in januari. Voor een strandvakantie ga je deze maand nog niet naar dit grootste eiland van Italië, want de temperaturen liggen vrij laag. Een Sicilië rondreis of stedentrip Palermo is echter prima te doen in februari. Zeker ook omdat het over het algemeen wat warmer en zonniger weer is dan in Nederland. Breng je deze maand een bezoek aan populaire bezienswaardigheden, zoals Taormina en de Etna vulkaan, dan zal het een stuk rustiger zijn dan in de zomermaanden. En als je dan toch deze maand op het eiland bent, dan kun je net zo goed ook wat van het kleurrijke carnaval meepakken.

Map weer Sicilië - februari

Toptip

Ben je gek op zeevruchten? Reis dan af naar Catania. Deze stad staat bekend om zijn heerlijke zeevruchten. Bezoek hier de vismarkt, waar je onder meer verse vis kunt proberen.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Caltabellotta

Weer gemiddelden in februari op Sicilië

Overdag loopt de temperatuur op Sicilië op tot zo’n 13 graden en met wat zon erbij is het dan heerlijk. Er zitten in februari echter ook wel wat sombere dagen tussen, waardoor het vrij fris kan zijn deze maand. Regen valt er wel, maar vaak zijn het korte en hevige buien, waardoor je er tijdens je rondreis weinig last van zult hebben. De hoeveelheid neerslag ligt rond de 67 mm verspreid over de hele maand. Dit is dus alweer wat minder dan de afgelopen maanden. Ook merk je naarmate de maand vordert ook alweer dat de dagen langer worden en er dus ook meer zonuren zijn.
De lente begint al een beetje in zicht te komen richting het einde van de maand, maar warme kleding heb je zeker nog wel nodig tijdens een reis naar Sicilië in februari. Vooral in de avond. Het koelt dan namelijk vrij veel af en de nachten zijn met een graad of 8 best wel fris.

Wist je dat...

Sicilië net zo veilig is als de meeste andere bestemmingen in Europa? In het verleden zorgde de Maffia voor veel problemen op het eiland, maar dit is door de overheid met succes verholpen.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen
In februari zijn er geen nationale feestdagen in Italië.

Festivals en evenementen
Festa di Sant’Agata (jaarlijks 3-5 februari).

Ieder jaar wordt de Siciliaanse stad Catania druk bezocht tijdens dit feest, zowel door toeristen als Sicilianen. Er worden allerlei feestelijkheden georganiseerd, zoals processies, vuurwerk, historische parades en dergelijken. Allemaal ter ere van de beschermheilige Sant’ Agata. Lees hier meer over op Ciaotutti.nl.

Carnaval (jaarlijks in februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland).
Carnaval wordt uitbundig gevierd in steden zoals Acireale en Sciacca, met kleurrijke parades en andere festiviteiten.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?