Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië december

Weer Sicilië december

Overzicht weer Sicilië december

Sicilië: het weer in december

December brengt winters weer naar Sicilië, al is het vergeleken met Nederland een zeer milde winter of zelfs meer lente. Echt koud wordt het namelijk zeker niet en de zon is ook regelmatig aanwezig. Regen is echter ook mogelijk en de dagen zijn wat korter. Daar staat dan wel weer tegenover dat op Sicilië in december alles in een feestelijke sfeer is vanwege de kerst. Op veel plaatsen zie je versiering, kerstmarkten en levende kerststallen. Een sfeervolle periode om het eiland te bezoeken dus. En over het algemeen ook vrij rustig, alleen in de kerstvakantie kan het wat drukker zijn op Sicilië, dus boek op tijd je vakantie als je in deze periode wilt gaan. Kijk voor prachtige rondreizen op maat op Riksjatravel.nl.
Wil je meer weten over de klimaat gemiddelden op Sicilië in december, lees dan hieronder meer.

Map weer Sicilië - december

Toptip

Probeer de Siciliaanse snack Arancini. Dit zijn gefrituurde rijstballetjes gevuld met vlees, kaas of groenten.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Taormina amfitheater

Weer gemiddelden Sicilië in december

Op Sicilië liggen de temperaturen meestal overdag rond de 14°C in de omgeving van Palermo. Wat verder naar het zuiden is het meestal wat warmer, reken op zo’n 16 graden in Syracuse bijvoorbeeld.
’s nachts koelt het nog wat meer af, naar een graad of 10. We raden je dan ook aan om een warme jas mee te nemen als je op vakantie gaat naar Sicilië in december. Ook regenkleding is geen overbodige luxe, want met zo’n 88 mm regen is december een van de natste maanden van het jaar op Sicilië. De regen valt verspreid over zo’n 12 dagen en meestal zijn het korte buien, waardoor er ook genoeg zonneschijn is deze maand. December is dan ook een prima periode voor een vakantie op het grootste eiland van Italië. Zeker ook omdat je de bezienswaardigheden niet hoeft te delen met vele andere bezoekers, zoals bijvoorbeeld in de zomer.
Let wel, als je lekker warme en zonnige dagen treft, dan zal Sicilië alsnog geen bestemming zijn waar je in de winter kunt gaan zwemmen. Het zeewater is in december namelijk nog maar zo’n 17 graden.

Wist je dat...

Er in december op veel plaatsen een levende kerststal te zien is op Sicilië? De grootste en meest bijzondere is die in Grotta Mangiapane.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in december

Nationale feestdagen
Immacolata Concezione ofwel Maria onbevlekte ontvangenis (jaarlijks op 8 december).

Deze religieuze feestdag zorgt voor de Sicilianen voor een officiële vrije dag.

Natale ofwel kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Kerst wordt uitbundig gevierd op Sicilië en het is vooral een tijd van samenzijn met familie. Voorafgaand kun je op het eiland al kerstmarkten bijwonen en kun je de kerstverlichting bewonderen.

Santo Stefano (jaarlijks op 26 december).
Een officiële vrije dag voor Italianen, die lang geleden is ingesteld om kerstmis te verlengen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?