Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië augustus

Weer Sicilië augustus

Overzicht weer Sicilië augustus

Sicilië: het weer in augustus

Ook in augustus is het nog altijd volop zomers weer op Sicilië. Het is zonnig en warm, waardoor augustus een uitstekende maand is voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Net als in juli zijn de stranden ook deze maand erg populair bij vakantiegangers die naar Sicilië gaan. Midden op de dag kun je het beste de schaduw opzoeken of je heel goed beschermen tegen de zon, want de Uv-stralen zijn dan erg sterk. Als je wilt kun je in de vroege ochtenduren of laat in de middag de prachtige bezienswaardigheden van het eiland ontdekken, waaronder het Griekse theater van Taormina. Ook is het leuk om een boottocht naar de Egadische Eilanden te maken, wat eveneens ook zorgt voor wat verfrissing voor de zomerse temperaturen.
Houdt er wel rekening mee dat het hoogseizoen is in augustus op Sicilië, dus het is verstandig om op tijd je vakantie te boeken.
Lees hieronder verder over het weer op Sicilië in augustus.

Map weer Sicilië - augustus

Toptip

Ontdek het natuurreservaat Zingaro. Dit kustgebied is echt zo mooi. Je kunt hier goed wandelen met uitzicht op het kristalheldere zeewater. Onderweg kom je schitterende verborgen baaitjes tegen waar je een duik kunt nemen. Lees meer over deze plek op Blog.opsicilie.nl.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Agrigento - Valle dei Templi

Weer gemiddelden in augustus op Sicilië

De gemiddelde temperatuur loopt op Sicilië overdag op tot rond de 28 graden, maar het kwik komt ook regelmatig nog hoger uit. Het zonnetje zorgt daarbij voor ideale weersomstandigheden voor een bezoek aan het strand. De zon gaat wel weer iets eerder onder in augustus, maar alsnog kun je op Sicilië genieten van 10 zonuren per dag. Als de avond valt koelt het alsnog niet veel af, want de minimale temperatuur blijft ’s nachts hangen rond de 21 graden.
Het zeewater is nog op 27 graden en zwemmen kun je dan ook volop. Zeker ook omdat je weinig grijze wolken zal zien als je deze maand naar Sicilië reist (bijvoorbeeld met Riksjatravel). Ook deze maand valt er namelijk weer nauwelijks regen. Reken op zo’n 17 mm neerslag in augustus, wat over een dag of 2 verspreid valt.

Wist je dat...

De Etna vulkaan op Sicilië een van de meest actieve vulkanen ter wereld is?

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen
Ferragosto ofwel Maria Hemelvaart (jaarlijks op 15 augustus).
Deze religieuze feestdag wordt gevierd in heel Italië en reken erop dat er veel dicht is. De processie in Palermo is indrukwekkend om mee te maken.

Festivals en evenementen
Palio dei Normanni (jaarlijks 12-14 augustus).

In Piazza Armerina op Sicilië worden er tijdens dit feest een middeleeuws toernooi met optochten en ridderspelen gehouden.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?