Meteen naar de inhoud

Weer Sicilië april

Weer Sicilië april

Overzicht weer Sicilië april

Sicilië: het weer in april

In april is het winterse weer echt voorbij op Sicilië en nu wordt het nog wat warmer en zonniger.
Deze maand is echt perfect voor mensen die graag de natuur ingaan en een actieve vakantie willen hebben, zoals wandelen en fietsen. Door de regenval in de winter is het nu overal mooi groen en bovendien staan er veel bloemen in bloei, wat het eiland nog mooier maakt.
Onder meer dankzij het goede weer in april begint het ook langzaamaan iets drukker te worden op Sicilië, zeker rond Pasen. Zorg er dus voor dat je op tijd je vakantie naar dit grootste eiland van Italië boekt. Bij &Olives.nl hebben ze vaak hele leuke vakantiemogelijkheden, dus deze aanbieder kunnen we zeker aanraden.

Map weer Sicilië - april

Toptip

Bezoek de Valle dei Templi in Agrigento net voor zonsondergang. Het is hier zo fantastisch mooi met een ondergaande zon. Bovendien kun je de tempels ook in het donker bewonderen, als alles verlicht is.

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Straatbeeld Sicilië

Weer gemiddelden in april op Sicilië

De gemiddelde temperatuur in de Siciliaanse hoofdstad Palermo stijgt verder en ligt in april rond de 18 graden overdag en 11 graden ‘s nachts. Dit maakt dat het al erg aangenaam toeven is op de stranden als de zon schijnt. En de zon schijnt veelvuldig, reken op 7 uur zon per dag. Vergeet dus zeker je zonnebrandcrème niet.
Waarschijnlijk is het zeewater met 16˚C nog wel wat te fris om te zwemmen, maar toch is het strand van San Vito lo Capo (of een van de andere Siciliaanse stranden) deze maand geen slechte plek om lekker te relaxen. Ook voor een rondreis op Sicilië (bijvoorbeeld met Riksjatravel.nl) is het weer uitstekend. Er vallen deze maand nog wel enkele korte buien, maar veel zal het niet zijn in april. Gemiddeld valt er slechts 47 mm deze maand.
Kortom, het is in april prima weer om de archeologische sites van Selinunte of Agrigento te ontdekken of de vele charmante stadjes op Sicilië te bezoeken.

Wist je dat...

Er verschillende kleine eilandjes rondom Sicilië liggen die je ook kunt bezoeken? De Eolische Eilanden liggen ten noorden van Sicilië en de Egadische Eilanden ten westen. Wij verbleven onder meer ooit op het Egadische Eiland Marettimo en dat was fantastisch. Het eiland is echt ideaal om te wandelen. Bij B&B La Terrazza kun je heel fijn overnachten.

Unieke vakanties Italië

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).

Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag zijn officiële feestdagen in Italië en dit geldt ook voor Sicilië. Op verschillende plaatsen worden processies gehouden.

Giorno della Liberazione (jaarlijks op 25 april).
Sinds 1945 wordt in Italië ieder jaar de bevrijding van de nazi’s en de verlossing van het regime van Mussolini gevierd. Ook op Sicilië kun je dit ervaren. Zo worden er parades en dergelijken georganiseerd en de Sicilianen zijn een dag vrij. Reken erop dat er veel gesloten is op deze dag.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?