Meteen naar de inhoud

Weer Portugal oktober

Weer Portugal oktober

overzicht weer Portugal oktober

Portugal: het weer in oktober

De herfst is een goede periode voor een reis naar Portugal. Zeker in de Algarve is het nog heerlijk weer in oktober. Deze maand dien je in heel Portugal wel rekening te houden met kans op neerslag. Zeker op de Azoren valt er weer een aanzienlijke hoeveelheid regen in oktober. Op het vasteland en op Madeira zal je ook af en toe in een regenbui terecht komen. Toch zal het vooral de zon zijn die je in grote delen van het land zult zien schijnen in oktober. Lees hieronder meer over het weer in alle regio's van Portugal in oktober.

map weer Portugal oktober

Het klimaat in oktober voor alle regio's van Portugal

Ben je specifiek op zoek naar het weer in oktober in een van de regio's van Portugal, op het vasteland of een van de eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in oktober in de Algarve, Lissabon, Noord-Portugal, Alentejo, of op Madeira of de Azoren.

Unieke vakanties, weg van de massa

Rotskust Algarve

Weer Algarve in oktober

Ook in oktober is het nog heerlijk weer om je vakantie in de Algarve door te brengen. Het kwik schommelt tussen de 20 en 25 graden en de zon laat zich nog altijd met grote regelmaat zien. De temperatuur van de zee is, na de warme zomermaanden, nog aangenaam, dus zwemmen is zeer goed mogelijk. Ook golfers vinden oktober een uitstekende maand om naar de Algarve te reizen (klik hier voor golfvakanties in de Algarve). Het is over het algemeen rustig weer, alhoewel er weer af en toe een bui kan vallen. De nachten worden iets frisser, maar zijn zeker nog niet koud. Oktober staat dan ook zeker in de lijst van maanden met de beste reistijd voor de Algarve.

Toptip

Wil je het traditionele Portugal ontdekken? Ga dan eens naar de Alentejo streek en bezoek bijvoorbeeld Évora, Estremoz of Marvão. Met onze reisroute door de Alentejo zie je in 10 dagen de mooiste plekken van deze regio. Een plek die in deze reisroute niet genoemd wordt, maar die ook het vermelden waard is, is het Convento Sao Paulo. Klik hier om op deze heerlijke plek te verblijven en vanuit daar verschillende plaatsen in de Alentejo te bezoeken.

Weer Lissabon en omgeving in oktober

Ook oktober is qua weer nog een goede maand voor een stedentrip naar Lissabon. De temperatuur schommelt in oktober tussen de 20 en 25 graden. Bovendien is het over het algemeen droog en zonnig weer. Toch neemt de kans op neerslag met de komst van oktober wel wat meer toe. Zeker richting het eind van de maand is de kans op een fikse regenbui weer wat nadrukkelijker aanwezig. Toch zal je normaal gesproken meer zon zien dan regen als je Lissabon in oktober bezoekt. Voor natuurliefhebbers is een dagtocht naar Parque e Palácio Nacional da Pena een aanrader. Dit is een prachtig park met daarin het romantische Pena-paleis, een voormalig zomerpaleis van de koninklijke familie.

Torre de Belem Lissabon

Ponte de lima Portugal

Weer Noord-Portugal in oktober

De herfst is weer in volle gang in het noorden van Portugal in oktober. Dit betekent dat er weer meer neerslag valt dan de afgelopen maanden het geval was. Ondanks dat zijn er ook volop prachtige nazomerdagen in oktober in Porto en omgeving. De gemiddelde temperatuur komt deze maand nog altijd boven de 20 graden uit en op veel dagen laat de zon zich geregeld zien. De herfstkleuren zijn dan ook prachtig voor mooie foto’s. Bovendien is het oogstseizoen in de herfst, wat een bezoek aan de Douro Vallei zeer de moeite waard maakt. Kijk eens op Riksjatravel.nl om dit gebied onderdeel te maken van je reis door Portugal.

Wist je dat...

Portugezen over het algemeen extreem vriendelijk en behulpzaam zijn?

Weer Alentejo in oktober

Het weer in de Alentejo in oktober is vrij moeilijk te voorspellen. Het ene jaar is het nog prachtig zonnig nazomerweer, terwijl het andere jaren vrij veel kan regenen. En terwijl deze regen vaak in korte buien valt, kan het ook zomaar zijn dat het een paar dagen druilerig blijft. Toch is het over het algemeen nog prettig weer voor een vakantie naar het authentieke Portugal in oktober. Kijk eens op Riksjatravel.nl om zelf je reis naar deze en andere regio's in Portugal samen te stellen. Ga je liever op eigen houtje, dan kun je nuttige informatie vinden in ons blog over de Alentejo.
De gemiddelde temperatuur in de herfst in Évora en omgeving komt net boven de 20 graden uit. Bovendien laat de zon zich normaal gesproken regelmatig zien. Wandelaars komen dan ook zeker aan hun trekken deze maand. Er zijn nogal wat prachtige wandelroutes in deze regio, te vinden op Portuguesetrails.com.

Citroenboom in de Alentejo

Auto Huren bij easyterra

auto huren

Ontdek de Alentejo!

Lees behalve het weer in Portugal in oktober ook de blogs over de Alentejo, onze favoriete regio van Portugal:

De Alentejo het authentieke Portugal

De kust van de Alentejo

Rondreis Alentejo in 10 dagen

Madeira

Weer Madeira in oktober

Ook op het Portugese eiland Madeira is het nog lekker weer in oktober. De herfst is een goede periode voor natuur-en wandelliefhebbers. De gemiddelde temperatuur ligt nog altijd boven de 20 graden in Funchal en omgeving in oktober. Bovendien is het de meerderheid van de dagen droog en zonnig. Toch neemt het aantal dagen met neerslag langzaam maar zeker weer iets toe. Neem dus ook regenkleding mee als je in oktober naar Madeira reist, alhoewel je het de meeste dagen niet nodig zult hebben. Houdt er bovendien rekening mee dat het rustiger is in het najaar met toeristen. Omdat het laagseizoen is, zijn er overigens veel goede deals te vinden. Reisaanbieder Voja.Travel biedt mooie vakanties naar Madeira in oktober aan.

Weer Azoren in oktober

De komst van oktober betekent het einde van het toeristenseizoen op de Azoren. Het overgrote deel van de dolfijnen is weer vertrokken en de hoeveelheid neerslag neemt weer toe. Toch zijn de temperaturen nog aangenaam, met gemiddeld zo’n 21 graden, waarbij ook de zon zich nog regelmatig laat zien. Vanwege het onstuimige weer varen de veerboten tussen de verschillende eilanden minder vaak uit. Ondanks dat is oktober nog altijd een redelijke maand voor een reis naar de Azoren. Een groot voordeel deze maand is dat de accommodaties een stuk goedkoper zijn, kijk hiervoor eens op Booking.com.

Haven Faial

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Implantação da República (jaarlijks op 5 oktober).
Men viert op deze dag het ontstaan van de republiek Portugal. Op 5 oktober 1910 kwam in Portugal de monarchie ten einde na een grote opstand. Lees verder over deze feestdag op Publicholidays.pt.

Ook benieuwd naar het weer in Portugal in de omliggende maanden?