Meteen naar de inhoud

Weer Portugal november

Weer Portugal november

Tip: Lees behalve het weer in Portugal in november ook onze verhalen: De Alentejo het authentieke Portugal, De kust van de Alentejo en Rondreis Alentejo in 10 dagen.

overzicht weer Portugal november

Portugal: het weer in november

Het kan alle kanten op met het weer in Portugal in november. Op sommige dagen komt het kwik boven de 20 graden uit en is het heerlijk zonnig, terwijl het op andere dagen nat en koud kan zijn. De meeste zonnige dagen tref je deze maand in de Algarve. Ook in de Alentejo, Lissabon en Madeira zijn er nog volop zonnige dagen. Het weer in Noord-Portugal en op de Azoren is in november wat minder geschikt voor een zonnige vakantie.

map weer Portugal november

Het klimaat in november voor alle regio's van Portugal

Ben je specifiek op zoek naar het weer in november in een van de regio's van Portugal, op het vasteland of een van de eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in november in de Algarve, Lissabon, Noord-Portugal, Alentejo, of op Madeira of de Azoren.

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Kust bij Albufeira

Weer Algarve november

November is misschien niet de maand met de beste reistijd voor de Algarve in het zuiden van Portugal, maar het weer is nog altijd vrij aangenaam. Er zijn dagen in november dat het kwik rond de 12 graden uitkomt, maar ook dagen dat de thermometer waardes van boven de 20 graden aangeeft. Alhoewel er in dit jaargetijde zo af en toe zeker een bui zal vallen, is ook de zon nog nadrukkelijk aanwezig. De nachten worden langzaam maar zeker weer wat koeler, dus een jas is geen overbodige luxe. Een strandvakantie zal het dus waarschijnlijk niet worden als je in november naar de Algarve reist, maar een heerlijke lunch of wandeling in het zonnetje moet zeker lukken. Sunweb heeft vaak goede aanbiedingen in de Algarve.

Toptip

Jaarlijks wordt er in Golegã (gelegen ten noorden van Lissabon) een Lusitaner paardenfestival georganiseerd. Het festival duurt 10 dagen, met als belangrijkste dag 11 november. Dit festival is een aanrader voor paardenliefhebbers, maar ook als je hier niet direct in geïnteresseerd bent is het festival leuk om mee te maken. Er komen vele bezoekers uit heel Europa, dus zorg ervoor dat je tijdig je accommodatie boekt, bijvoorbeeld met Trivago of Booking.com.

Weer Lissabon en omgeving november

Het weer in Lissabon, de hoofdstad van Portugal, laat zich in november het beste omschrijven als wisselvallig. Het aantal dagen met neerslag ligt ongeveer gelijk aan het aantal dagen met helder, zonnig weer. Op dagen dat de zon schijnt kan het overigens wel meteen warm zijn, met temperaturen van ruim boven de 20 graden. Gemiddeld komt de temperatuur deze maand rond de 18 graden uit. Mocht je overigens de pech hebben en enkele regenachtige dagen treffen dan zijn er in Lissabon voldoende binnen activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het Fado Museum, het Oceanário de Lisboa of het Mosteiro dos Jerónimos. Stedentrips naar Lissabon zijn in november vaak gunstig geprijsd. Kijk hiervoor eens bij TUI of bij Transavia.

Cascais Portugal

Authentieke vakanties naar Portugal

Authentieke vakanties naar Portugal

Ziekenhuis de São Marcos Braga

Weer Noord-Portugal november

Mocht je een vakantie naar het noorden van Portugal overwegen, dan is november qua weer niet meteen de beste maand hiervoor. Het is vooral nat weer deze maand. Op zo’n beetje de helft van alle dagen valt er wel neerslag en op sommige dagen stopt het helemaal niet. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden is het overigens niet koud. Gelukkig zijn er in november ook dagen dat de zon zich laat zien in het noorden van Portugal, en op die dagen is het heerlijk weer. De temperatuur kan in de nacht overigens flink dalen naar een graad of 8. Het is dus niet het beste weer voor een bezoek aan Porto en omgeving. November is wel een goedkope maand voor wat betreft vluchten en hotels.

Wist je dat...

Portugal het meeste kurk ter wereld produceert?

Weer Alentejo november

Alhoewel er ook dagen zijn met veel zon is het over het algemeen geen super mooi weer in de Portugese Alentejo in november. Het regent in deze maand namelijk op een behoorlijk aantal dagen. De natste maanden van het jaar zijn aangebroken met de komst van november. De temperatuur zakt deze maand naar zo’n 17 graden. Op dagen dat de zon schijnt is het dan wel weer meteen erg aangenaam. Je kunt dan vaak nog prima in een T-shirt over straat. De nachten zijn wel aan de frisse kant, dubbele cijfers worden vaak niet meer gehaald.
Al met al is november niet de beste maand voor een bezoek aan Évora en omgeving. Kom je echter voor de rust en vind je een regenbui niet zo erg, kijk dan eens op Riksjatravel.nl voor een vakantie op maat. Ook kun je je verder verdiepen in deze authentieke regio met ons blog over de Alentejo.

Deur in de AlentejoBooking.comBooking.com

Madeira bloemen

Weer Madeira november

Ook in november is het weer op Madeira nog redelijk goed. Het regent weliswaar wat meer dan de afgelopen maanden, maar ook de zon laat zich nog regelmatig zien. Bovendien is de temperatuur nog erg aangenaam in november. Gemiddeld wordt het nog altijd 18 graden, met uitschieters naar boven de 20. November is dan ook een goede maand voor natuurliefhebbers. Vooral vogelkijkers zullen aan hun trekken komen, maar ook de bultrug wordt in deze maand vaak nog gespot in de omgeving van Madeira. Bovendien is het laagseizoen in november op Madeira, dus goede deals zijn volop te vinden. TUI heeft bijvoorbeeld vaak scherp geprijsde reizen naar Madeira in november.

Weer Azoren november

De zee rondom de Azoren wordt een stuk ruiger in november. Veerboten varen niet meer en de wind steek vaak op. Onstuimig weer dus in november op de Azoren, de eilandengroep die behoort tot Portugal. Toch zitten er ook nog prachtige, zonnige dagen tussen deze maand. Met temperaturen van tegen de 20 graden is het dan erg aangenaam. Toch zouden wij november zeker niet omschrijven als maand met de beste reistijd voor de Azoren. Daarvoor is het weer te wisselvallig en valt er teveel neerslag. November is namelijk een van de natste maanden van het jaar voor deze regio.

São Miguel Azoren

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Todos os Santos (jaarlijks op 1 november).

Tijdens Allerheiligen zijn Portugezen een dag vrij en bezoeken de grafstenen van hun geliefden. Voor meer informatie over deze feestdag kijk je op Publicholidays.pt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?