Meteen naar de inhoud

Weer Portugal maart

Weer Portugal maart

overzicht weer Portugal maart

Portugal: het weer in maart

Het kan alle kanten op met het weer in Portugal in maart. Het zuiden van Portugal kent al vrij zomerse omstandigheden in dit jaargetijde en is dus zeker geschikt voor een heerlijke vakantie. Ook Lissabon, de Alentejo en Madeira zien al veel prachtige zonnige dagen. Toch valt er, ook in maart, nog behoorlijk wat neerslag. Zeker in het noorden van Portugal en op de Azoren dien je rekening te houden met onstuimige omstandigheden.

map weer Portugal maart

Het klimaat in maart voor alle regio's van Portugal

Ben je specifiek op zoek naar het weer in maart in een van de regio's van Portugal, op het vasteland of een van de eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in maart in de Algarve, Lissabon, Noord-Portugal, Alentejo, of op Madeira of de Azoren.

Verlaten strand Algarve

Weer Algarve maart

De komst van de lente zorgt voor aangenaam, mild weer in de Algarve in het zuiden van Portugal. De temperatuur loopt gestaag op en de thermometer geeft waarden aan van tegen de 20 graden. Er zijn in maart zeker al een paar dagen dat zonnen op het strand goed mogelijk is. Een ander pluspunt van een bezoek aan de Algarve in maart is dat veel in bloei staat. Trek er dus op uit met de fiets (bijvoorbeeld met een fietsvakantie van SNP) of een huurauto (via Primavera Reizen) om te genieten van de prachtige natuur die de Algarve te bieden heeft.
Veel regen valt er niet te verwachten deze maand. De nachten worden langzaam maar zeker wel weer wat warmer in maart, maar een warme trui voor de avonden is in dit jaargetijde geen overbodige luxe in Zuid-Portugal.

Toptip

Kurkbomen, de Alentejo in Portugal staat er vol mee. Ben je benieuwd hoe deze kurk verwerkt wordt en wat je er allemaal mee kunt maken? Ga dan eens een kijkje nemen in de kurkfabriek in Azaruja, waar je een rondleiding kunt krijgen en kurkproducten kunt kopen.

Weer Lissabon en omgeving maart

Als je een stedentrip naar Lissabon wilt maken is maart zeker het overwegen waard. Er valt beduidend minder neerslag in vergelijking met de voorbije wintermaanden. Toch kunnen er ook in dit jaargetijde nog wel wat natte dagen tussen zitten. Over het algemeen zal het echter zonnig weer zijn in maart in de Portugese hoofdstad Lissabon. Bovendien is de temperatuur al zeer aangenaam. Reken op een gemiddelde temperatuur van 18 graden. Goed weer dus om de regio te ontdekken. Een dagje Sintra, Cascais, Sesimbra of Obidos is heerlijk in maart. Zeker omdat het in deze periode nog niet zo druk is met toeristen. Omdat het nog laagseizoen is, zijn vliegtickets en overnachtingen nog aantrekkelijk geprijsd.

Tram Lissabon

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Barcelos

Weer Noord-Portugal maart

Voor een bezoek aan het noorden van Portugal is maart, qua weer, nog niet de beste optie. De hoeveelheid neerslag die er valt is al weer een stuk minder dan in de voorbije maanden, maar op ongeveer de helft van alle dagen regent het nog in maart. De temperatuur is, met 16 graden, vrij redelijk voor dit jaargetijde. Zeker als de zon schijnt, wat ook in maart regelmatig voorkomt, is het al snel aangenaam. Het weer in Noord-Portugal kan in maart overigens wel snel omslaan. Heb je de ene dag mooi zonnig weer, dan kan het de volgende dag zomaar heel de dag regenen en hard waaien. De prijzen voor een bezoek aan Porto, Coimbra of Braga zijn gunstig in het laagseizoen. Kijk eens op SNP.nl als je Noord-Portugal in maart wilt bezoeken.

Wist je dat...

Er in de stad Évora, een kapel (Capela dos Ossos) staat die aan de binnenkant volledig is opgebouwd uit menselijke botten en schedels? Een hele bizarre plek om binnen te kijken.

Weer Alentejo maart

Alhoewel er in maart in de Alentejo nog altijd wat neerslag valt, is dit over het algemeen een goede maand voor een rondreis. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 16 graden, maar op veel dagen schijnt de zon en dan voelt het een stuk warmer aan. De nachten kunnen nog wel fris zijn in deze regio.
Het aantal toeristen dat de Alentejo bezoekt is, zeker in maart, beperkt. Mede hierdoor heb je al snel het gevoel in het ‘echte’ Portugal te zijn. Bezoek bijvoorbeeld de weekmarkt van Estremoz op zaterdagochtend om de locals hun waren te zien verkopen. Ook een overnachting in een Pousada, zoals bijvoorbeeld Pousada Castelo de Estremoz draagt bij aan het authentieke Portugal gevoel. Voor meer tips lees je verder in ons reisverhaal over de Alentejo. Mocht je gaan, neem dan wel kleding mee voor alle seizoenen, want het weer in maart is nog wel wat wisselvallig in dit gedeelte van Portugal.

Schapen Alentejo

Ontdek de Alentejo!

Lees behalve het weer in Portugal in maart ook de blogs over de Alentejo, onze favoriete regio van Portugal:

De Alentejo het authentieke Portugal

De kust van de Alentejo

Rondreis Alentejo in 10 dagenBooking.comBooking.com

Dolfijnen Madeira

Weer Madeira maart

Met de komst van maart breekt een van de mooiere periodes aan voor Madeira, de lente. De dagen worden weer langer, de hoeveelheid neerslag neemt af en de temperatuur loopt gestaag op. In maart kan het kwik op sommige dagen, zeker richting het eind van de maand, weer boven de 20 graden uitkomen. Gemiddeld wordt het in Funchal zo’n 16 graden, maar wel met een behoorlijke hoeveelheid zonuren.
De meeste neerslag valt in Madeira in de winter, dus de watervallen in de omgeving van Rabaçal zijn in maart nog in volle glorie te zien (kijk eens bij SNP). Overigens valt er ook in maart zo af en toe nog wel een bui. De maand met de beste reistijd voor Madeira is maart dus nog niet, maar de omstandigheden voor een vakantie naar dit eiland zijn goed. Bovendien zijn er vaak scherp geprijsde reizen in maart (kijk bijvoorbeeld op Sunweb.nl).

Weer Azoren maart

Het grootste eiland van de Azoren, São Miguel, wordt ook wel het groene eiland genoemd. De reden dat alles zo weelderig groeit en groen ziet komt mede door de flinke hoeveelheid neerslag die er op de Azoren kan vallen. Ook in maart valt er nog vrij veel regen. Het weer in maart op de Azoren kan misschien nog het beste als verraderlijk worden omschreven. De temperatuur is met zo’n 16 graden vrij stabiel. Voor de rest kan het met het weer alle kanten op. Van heel zonnig tot een gigantische plensbui, en van windstil tot stormachtig. Er zijn vaak geen 2 dagen op rij dat het weer hetzelfde is, dus bereid je voor op een grote variatie in weersomstandigheden als je in maart naar de Azoren reist.

Schemering Azoren

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).

Goede Vrijdag en Eerste paasdag zijn officiële feestdagen in Portugal. Paasmaandag is officieel geen vrije dag in Portugal, maar in sommige regio's wel. Het is vaak een dag die gevierd wordt met een lunch voor de hele familie. Kijk op Publicholidays.pt voor exacte data en meer informatie over Pasen in Portugal.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Authentieke vakanties naar Portugal

Authentieke vakanties naar Portugal