Meteen naar de inhoud

Weer Portugal juli

Weer Portugal juli

Tip: Lees behalve het weer in Portugal in juli ook onze verhalen: De Alentejo het authentieke Portugal, De kust van de Alentejo en Rondreis Alentejo in 10 dagen.

overzicht weer Portugal juli

Portugal: het weer in juli

Juli valt midden in de zomer in Portugal en dat betekent dat het in heel het land zonnig weer is. Het is een uitstekende maand voor een reis naar de Azoren of Madeira (kijk hiervoor eens op Voja.Travel). De temperatuur loopt daar niet zo hoog op als op het vasteland van Portugal. Overigens is het in het noorden vaak ook nog iets minder warm, alhoewel ook daar hoge temperaturen voorkomen. Een rondreis door de binnenlanden van Portugal zouden we in juli niet zo aanraden, de temperatuur loopt daar namelijk flink op in juli, waardoor het al snel te warm is om echt iets van de omgeving te zien.

map weer Portugal juli

Het klimaat in juli voor alle regio's van Portugal

Ben je specifiek op zoek naar het weer in juli in een van de regio's van Portugal, op het vasteland of een van de eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in juli in de Algarve, Lissabon, Noord-Portugal, Alentejo, of op Madeira of de Azoren.

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Rotsformaties Algarve

Weer Algarve juli

Sommige mensen zijn dol op bakken in de zon met hoge temperaturen. Als dat voor jou ook geldt, dan is een vakantie in de Algarve in juli zeker een aanrader. De gemiddelde temperatuur komt op 27 graden uit, maar op veel dagen zal het kwik waardes van ruim boven de 30 tonen. Een verfrissende regenbui is er niet bij in het zuiden van Portugal in de zomer. Er valt namelijk vrijwel geen neerslag.
Overigens zijn de avonden en nachten heerlijk. Na zonsondergang is de temperatuur aangenaam en zijn er volop activiteiten in dit jaargetijde. Denk aan concerten, strandfeesten en andere buitenactiviteiten. In verband met de vakantieperiode in grote delen van Europa kan het vrij druk worden. Zorg er dus voor dat je tijdig boekt (bijvoorbeeld bij Sunweb) als je niet de hoofdprijs wilt betalen.

Toptip

Ben je op zoek naar een prachtige strandbestemming, maar wil je eens wat anders dan bijvoorbeeld de Algarve? Breng dan een bezoek aan de Costa Alentejana, de Alentejo kust. Lees dan wel eerst onze tips over de kust van de Alentejo en kijk op Booking.com voor overnachtingsmogelijkheden.

Weer Lissabon en omgeving juli

Het is hoogzomer in Lissabon in juli. Dit betekent veel zon, vrijwel geen neerslag en hoge temperaturen. Het wordt deze maand een graad of 28 overdag. Het kan dus warm zijn, maar over het algemeen is het niet ondraaglijk vanwege de ligging nabij de Atlantische Oceaan. Vooral in de avond waait er vaak een lekker briesje en het is op dat tijdstip heerlijk wandelen langs de Taag naar de Torre de Belém.
Overigens zijn er in de nabijheid van Lissabon prachtige stranden en dit is de ideale maand om ze te bezoeken. Het enige nadeel van het zomerse weer is dat het in juli wel vrij druk kan zijn met toeristen in Portugal. Dit betekent ook een stijging in de prijzen van vliegtickets en accommodaties. Wacht dan ook niet te lang met boeken als je niet met lege handen wilt komen te staan (kijk eens op TUI.nl voor een uitgebreid aanbod in juli).

Kasteel Sintra

Coimbra

Weer Noord-Portugal juli

Het is duidelijk te merken dat de vakanties in grote delen van Europa begonnen zijn in juli. Het is vrij druk met toeristen in Porto deze maand. Overigens is het niet overal in Noord-Portugal zo druk als in Porto. De Nationale Parken, wijnroutes en steden als Guimaraes en Coïmbra zijn minder druk bezocht.
Het weer in Noord-Portugal is over het algemeen erg aangenaam in juli. Reken op een temperatuur van rond de 25 graden en slechts een handvol dagen met wat neerslag. Ook de nachten zijn, met gemiddeld 15 graden, vrij zacht. Hou er wel rekening mee dat het op sommige dagen erg warm kan zijn. Dagen met temperaturen van boven de 30 graden komen in juli ook zeker voor in het noorden van Portugal. Mocht je de vrijheid van een auto willen hebben in deze (of een andere) regio, kijk dan eens op Easyterra.nl, voor goed geprijsde huurauto's in Portugal.

Wist je dat...

De meeste eilanden van de Azoren nog vrij onbekend zijn? Wil je een prachtige natuurbestemming, ga dan zeker een kijkje nemen op een van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Flores. Vraag Voja.Travel naar de mogelijkheden.

Weer Alentejo juli

Het hoogtepunt van het toeristenseizoen in de Alentejo is gedurende de Portugese zomer. Alhoewel deze regio nog niet zo druk bezocht is in vergelijking met bijvoorbeeld de Algarve, neemt het aantal toeristen wel toe. Ook enkele reisaanbieders, zoals Riksja Travel en &Olives, bieden inmiddels reizen naar deze regio aan.
Als je in juli naar Évora, Estremoz of een van de andere prachtige stadjes reist, volg dan het voorbeeld van de regionale boeren. Zij proberen zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken en beginnen de dag in alle vroegte. Op het heetst van de dag is het namelijk ontzettend warm. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden, maar op veel dagen is het nog een stuk warmer. De kans op neerslag is overigens verwaarloosbaar in de Alentejo in de zomer. Vanwege de hoge temperaturen staat juli niet in de lijst van maanden met de beste reistijd voor dit gedeelte van Portugal.

Alentejaans dorpjeBooking.comBooking.com

Madeira straatbeeld

Weer Madeira juli

Het weer op het Portugese eiland Madeira in juli? Heerlijk! Het is weliswaar warm op Madeira in de zomer, maar met gemiddeld 22 graden is het over het algemeen niet te heet. Overigens kunnen er wel dagen tussen zitten dat het erg heet is, als de wind uit het oosten komt en de hitte uit de Sahara meeneemt. De wind speelt sowieso een belangrijke rol op Madeira. Als de wind uit het noordoosten komt is dit, vooral in de ochtend, merkbaar in het oosten van Madeira. Tussen Caniço en Caniçal kan het dan bewolkt zijn.
Komt de wind uit het westen dan kan het in het zuiden en westen van Madeira weer wat bewolkt zijn. Regen valt er overigens niet of nauwelijks in juli. Over het algemeen is het dan ook goed weer voor een bezoek aan bijvoorbeeld Funchal of Pico Ruivo (het hoogste punt van Madeira met uitzicht op vulkanische gebergten). Boek je vakantie naar Madeira wel op tijd als je in juli wilt gaan, hotels kunnen namelijk vrij snel vol raken.

Weer Azoren juli

Daar waar het in grote delen van Portugal erg warm weer wordt in juli, is het op de Azoren zeer aangenaam. De gemiddelde temperatuur in juli op het grootste eiland São Miguel komt rond de 23 graden uit. Bovendien is juli een van de droogste maanden van het jaar. De buien die er vallen zijn meestal erg heftig, maar gelukkig vaak kort van duur. De temperatuur van de zee is erg lekker, en juli is dan ook een populaire maand voor duikers en snorkelaars.
Ook wandelaars komen in juli zeker aan hun trekken (kijk eens op SNP.nl voor wandelvakanties). Eigenlijk is er voor ieder wel wat wils in deze zomermaand, of je nu actief wilt zijn of lekker wilt luieren. Ook voor families is de Azoren in juli een absolute aanrader. Boek bijvoorbeeld een sfeervolle accommodatie met vlucht en huurauto en trek er zelf op uit.

Natuurschoon Azoren

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Dia de Madeira (jaarlijks op 1 juli).

Deze dag, waarop Madeira in 1976 een autonome regio werd, wordt alleen gevierd op Madeira en niet op het vasteland. Er worden verschillende ceremonies gehouden.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Authentieke vakanties naar Portugal