Meteen naar de inhoud

Weer Portugal februari

Weer Portugal februari

overzicht weer Portugal februari

Portugal: het weer in februari

Portugal is een land waar de zon altijd schijnt, ook in de winter. Toch zijn er in februari regio’s waar wel erg veel neerslag valt, zoals in de omgeving van Porto en op de Azoren. De Algarve, Lissabon, Alentejo en Madeira zien veel meer zonneschijn deze maand. Toch kan het weer in deze delen van Portugal ook wisselvallig zijn in februari. De ene dag is het strakblauw, warm en zonnig terwijl je een dag later blij bent dat je je paraplu meegenomen hebt op vakantie.

map weer Portugal februari

Het klimaat in februari voor alle regio's van Portugal

Ben je specifiek op zoek naar het weer in februari in een van de regio's van Portugal, op het vasteland of een van de eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in februari in de Algarve, Lissabon, Noord-Portugal, Alentejo, of op Madeira of de Azoren.

Vissersboot Algarve

Weer Algarve februari

Het weer in de Algarve in februari is vergelijkbaar met dat van januari. De temperatuur ligt rond de 16 graden en de zon schijnt regelmatig. In vergelijking met de vorige maand zitten er in februari wel wat meer warme dagen tussen. Toch zouden we ook aanraden om een paraplu en winterse kleding mee te nemen. In de nachten kan het namelijk flink afkoelen en er valt zo nu en dan een regenbui. Toch is een winterzonvakantie naar Albufeira, Lagos of Faro in de winter zeker de moeite waard. Zwemmen in de oceaan is er waarschijnlijk niet bij, maar genieten van een wijntje in je T-shirt is zeker mogelijk deze maand. Kijk voor scherpe aanbiedingen in dit jaargetijde eens bij TUI.nl.

Toptip

Het weer op de Azoren is erg veranderlijk. Het ene moment is het zwaar bewolkt en 10 minuten later kan de lucht weer strakblauw zijn. Om deze reden is de website en app ‘Spot Azores’ in het leven geroepen. Je kunt hiermee webcams op vele verschillende locaties bekijken, zodat je live ziet wat voor weer het is.

Weer Lissabon en omgeving februari

Het winterseizoen loopt van november tot en met februari in Lissabon. In deze periode is de kans op prachtig zonnig weer net zo groot als de kans op nat, bewolkt weer. Het weer is dan ook vrij onvoorspelbaar in de Portugese hoofdstad in februari. De ene week is het heerlijk zonnig terwijl het de andere week nat en koud kan zijn. Gelukkig heeft Lissabon een uitgebreid aanbod aan binnen activiteiten (zoals het Oceanium of het Mosteiro dos Jerónimos) in het geval van slecht weer. De temperatuur is met 16 graden, zeker als je dat met de Nederlandse winter vergelijkt, vrij aardig. Als je je erop instelt dat het alle kanten op kan met het weer zul je zeker een prachtige stedentrip naar Lissabon kunnen maken in februari. Bovendien betaal je in deze maand niet de hoofdprijs als je Lissabon wilt bezoeken. Kijk hiervoor eens op Primaverareizen.nl.

Mosteiro dos Jeronimos LissabonBooking.com

Douro rivier in Porto

Weer Noord-Portugal februari

Het is laagseizoen in de winter in Noord-Portugal en de belangrijkste reden is de hoeveelheid neerslag. In februari valt er op meer dan de helft van alle dagen neerslag in Porto. Er zijn dus ook dagen dat de zon wel veel schijnt, maar over het algemeen is het bewolkt en regenachtig weer in het noorden van Portugal. Met temperaturen rond de 14 graden is het vrij mild voor een wintermaand. De nachten zijn wel koud met gemiddeld zo’n 6 graden. Februari is dus niet de maand met de beste reistijd voor een bezoek aan het noorden van Portugal. Toch kun je in deze periode wel het echte Noord-Portugal beleven, met weinig andere toeristen. Bovendien bespaar je veel op hotels en vliegtickets.

Wist je dat...

Voetballer Cristiano Ronaldo geboren is op Madeira?

Unieke vakanties, weg van de massa

Unieke vakanties, weg van de massa

Weer Alentejo februari

De eerste maanden van het jaar zijn het natste in de Alentejo. Toch zouden we het niet afraden om in deze periode naar dit prachtige deel van Portugal te reizen. Er valt bijvoorbeeld slechts de helft van de hoeveelheid neerslag die er in Noord-Portugal valt in februari. Bovendien laat de zon zich regelmatig zien en op die momenten kun je heerlijk in een t-shirt of dunne trui op het terras zitten. Als de zon niet schijnt is het met gemiddeld 14 graden overigens wel wat fris. In de winter beleef je het authentieke Portugal wel op zijn best, er zijn namelijk weinig toeristen in dit seizoen. Breng in de wintermaanden dan ook zeker een bezoek aan Évora of Estremoz en geniet van de prachtige omgeving en rust die je in de Alentejo kunt vinden. Kijk eens op SNP.nl voor prachtige fiets- of wandelreizen naar de Alentejo.

Platteland Alentejo

Ontdek de Alentejo!

Lees behalve het weer in Portugal in februari ook de blogs over de Alentejo, onze favoriete regio van Portugal:

De Alentejo het authentieke Portugal

De kust van de Alentejo

Rondreis Alentejo in 10 dagen

Mercado dos Lavradores, Funchal

Weer Madeira februari

Madeira wordt vaak gezien als goede bestemming voor winterzonvakanties (Sunweb heeft vaak goede aanbiedingen). Het is namelijk vrij lastig om van een echte winter te spreken in Madeira. Zelfs in februari voelt het vaak nog wel een beetje als zomer. De gemiddelde temperatuur in Funchal komt uit rond de 15 graden in februari. Er zijn echter ook dagen dat de 20 graden gehaald wordt. Aangezien de zon zich met grote regelmaat laat zien, is het dan meteen erg lekker weer. Toch kan het in februari op Madeira ook regenen. Er valt weer wat minder neerslag dan in januari, maar de kans dat je in een bui terecht komt is vrij groot. Ondanks dat zijn de weersomstandigheden voor een vakantie naar dit prachtige Portugese eiland in februari al redelijk goed te noemen. Kijk eens op Bajabikes.eu voor leuke tours op Madeira.

Authentieke Madeira Rondreizen

Authentieke Madeira Rondreizen

Weer Azoren februari

Zo nat als in januari is het in februari niet op de Azoren. Toch valt er ook deze maand een behoorlijke hoeveelheid neerslag op de verschillende eilanden. Deze eilandengroep van Portugal staat bekend om de wisselvalligheid in het weer en ook februari is daar geen uitzondering op. Zo kan het op het ene moment tegen de 20 graden worden en prachtig zonnig zijn, terwijl het water 5 minuten later met bakken uit de hemel valt. Ook de temperatuur is niet elke dag even hoog, alhoewel het normaal gesproken niet veel kouder dan 10 graden zou moeten worden. Al met al kent februari niet de meest ideale omstandigheden als je van plan bent een prachtige wandelvakantie te gaan maken.

Ponta delgada kerkje

Portugal 160x600

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval, Madeira (jaarlijks midden/eind februari).

Deze hele week worden er overal festiviteiten georganiseerd. Het hoogtepunt van het carnaval op Madeira is de optocht op carnavalszaterdag in Funchal. Kijk voor meer informatie eens op Visitmadeira.pt.

Carnaval, Sesimbra (jaarlijks februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland). Tijdens de carnavalsperiode zijn er onder meer verschillende kleurrijke optochten die de moeite waard zijn. Voor meer informatie kun je terecht op Visitlisboa.com).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?