Meteen naar de inhoud

Weer Portugal april

Weer Portugal april

overzicht weer Portugal april

Portugal: het weer in april

De winter in Portugal is weer achter de rug met de komst van april. Eigenlijk is het in heel Portugal mooi weer in april. Vooral de Algarve kent al uitstekende weersomstandigheden voor een heerlijke, zonnige vakantie. Maar ook voor een stedentrip naar Lissabon of Porto zit je in april al goed. Zelfs op de Azoren, waar het de afgelopen maanden erg regenachtig weer was, is het in april weer mooi weer. Genoeg reden dus om een heerlijke vakantie naar het land van de Fado uit te zoeken (kijk eens op ANWB.nl of Riksjatravel.nl voor een uitgebreid aanbod).

map weer Portugal april

Het klimaat in april voor alle regio's van Portugal

Ben je specifiek op zoek naar het weer in april in een van de regio's van Portugal, op het vasteland of een van de eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in april in de Algarve, Lissabon, Noord-Portugal, Alentejo, of op Madeira of de Azoren.

Kust Algarve

Weer Algarve april

De lente is weer in volle gang in april in de Algarve in het zuiden van Portugal. Op sommige dagen zal het zelfs aanvoelen alsof het zomer is als je door de straten van Albufeira, Tavira of Lagos struint. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 20 graden, maar dagen met een temperatuur van 25 graden zijn zeker al mogelijk. Ook de nachten worden voelbaar minder koud, alhoewel een trui ook in april nog nodig zal zijn. Veel regen valt er niet, maar in april kun je nog wel in een regenbui terechtkomen. Vaak zijn dit pittige buien die niet lang aanhouden. De zomerse omstandigheden zorgen ervoor dat er weer meer leven is in vergelijking met de afgelopen maanden. Reisaanbieders (zoals Sunweb) hebben vaak scherp geprijsde deals naar de Algarve in dit jaargetijde.

Toptip

Huur een auto en bezoek in het noorden van Portugal het relatief onontdekte plaatje Lamego, met het prachtige Nossa Senhora dos Remédios.

Weer Lissabon en omgeving april

Met een kleine 20 graden en veel zon is het in april goed weer in Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Hou er wel rekening mee dat er een regenbui kan vallen in dit jaargetijde. Over het algemeen zijn het echter korte hevige buien. Het overgrote deel van de dagen in april is het prachtig, zonnig weer in de hoofdstad van Portugal. Maak in het zonnetje zeker een wandeling langs de Taag of door de wijken Alfama of Belém. Kijk eens op TUI.nl als je het meeste uit een stedentrip naar Lissabon wilt halen.
Overigens zijn er in de buurt van Lissabon ook prachtige plaatsjes om te bezoeken. Wat te denken van het sprookjesachtige Sintra, waar het vol staat met kastelen en paleizen. Je kunt Sintra gemakkelijk als dagtrip bezoeken, met de trein vanuit Lissabon. Wil je echter nog meer van de omgeving zien, zoals Cascais en Cabo da Roca, dan is het ook leuk om in Sintra of Cascais te verblijven.

Ponte 25 de Abril Lissabon
Onze favoriete activiteiten in Portugal
Powered by GetYourGuide

Lamego Portugal

Weer Noord-Portugal april

April is volgens locals een van de beste reismaanden voor het noorden van Portugal. De dagen worden langer, de temperatuur aangenamer en het is nog niet te druk met toeristen in een stad als Porto. Toch dien je ook in april, en eigenlijk heel het jaar, rekening te houden met een regenbui in Noord-Portugal zo nu en dan. Ook als je met kinderen deze regio wilt ontdekken is april een goede maand (Riksja Travel biedt Portugal familiereizen op maat aan). De temperatuur schommelt rond de 18 graden, dus het is nog niet te heet. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld de trappen van Bom Jesus do Monte in Braga gaat beklimmen. Riksjatravel geeft je de mogelijkheid om een reis naar (Noord-)Portugal op maat te maken, zodat je dit onderdeel kunt maken van je reis.

Wist je dat...

De stad Coimbra, gelegen in Noord-Portugal, een van de oudste universiteiten van Europa heeft? De universiteit werd geopend in 1290. Coimbra is een prachtige stad om te bezoeken, dus sla deze zeker niet over bij een bezoek aan Portugal!

Authentieke vakanties naar Portugal

Authentieke vakanties naar Portugal

Weer Alentejo april

Een reis door de Alentejo in de lente is een absolute aanrader voor iedereen die Portugal echt wil ontdekken. De temperatuur komt in april in dit gedeelte van Portugal net onder de 20 graden uit. Alhoewel het af en toe nog wel kan regenen is het overwegend droog in april. De dagen worden weer langer en de zon laat zich vaker zien. Onder een strakblauwe hemel zien plaatsjes als Marvão, Monsaraz of Estremoz er nog mooier uit. Ook een bezoek aan de Unesco World Heritage stad Évora is zeer de moeite waard in april. Het is deze maand nog niet zo druk met toeristen en accommodaties zijn daarom vaak goedkoper dan tijdens de zomermaanden (kijk eens bij Eliza was here voor prachtige ongerepte plekjes in de Alentejo in april).

Portugese flora

Ontdek de Alentejo!

Lees behalve het weer in Portugal in april ook de blogs over de Alentejo, onze favoriete regio van Portugal:

De Alentejo het authentieke Portugal

De kust van de Alentejo

Rondreis Alentejo in 10 dagen

Vissersboot Madeira

Weer Madeira april

Met de komst van april breekt misschien wel de periode aan met het beste weer voor het Portugese eiland Madeira. De temperaturen lopen langzaam maar zeker wat meer op. Reken op een gemiddelde temperatuur rond de 16 graden. Zeker het eind van de maand april ziet veel dagen met een hogere temperatuur van 20 graden of meer. In vergelijking met de winter is het bovendien een stuk droger, alhoewel er altijd nog een regenbui kan vallen. Het eiland staat in bloei, dus wandelaars komen deze maand zeker aan hun trekken. Wat te denken van een bezoek aan Eira do Serrado, waar het uitzicht op de bergen en de vallei prachtig is in dit jaargetijde. Bovendien zijn de prijzen voor een vakantie naar Madeira in april over het algemeen nog redelijk. Kijk eens bij Sunweb of TUI voor mooie deals in april.

Weer Azoren april

Bereid je voor op veel wisselingen in het weertype als je in april naar de Azoren wilt. Net op het moment dat je denkt dat het wel heel hard regent, breekt zomaar de zon weer door en is de hemel binnen 5 minuten strakblauw. Met de komst van april valt trouwens goed te merken dat het voorjaar is. De hoeveelheid regen is een stuk minder in vergelijking met de voorbije wintermaanden. De temperatuur kruipt langzaam richting de 20 graden en het zonnetje laat zich steeds wat vaker en langer zien. Een bezoek aan São Miguel, Faial of een van de andere prachtige eilanden van de Azoren is in april dan ook zeker weer goed te doen. Als je geluk hebt kun je de baleinwalvis aanschouwen, die in april vaak op migratie is met de Azoren als tussenstop. Kijk voor reizen naar de Azoren eens op Riksjatravel.nl.

Natuur Azoren

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).

Goede Vrijdag en Eerste paasdag zijn officiële feestdagen in Portugal. Paasmaandag is officieel geen vrije dag in Portugal, maar in sommige regio's wel. Het is vaak een dag die gevierd wordt met een lunch voor de hele familie. Kijk op Publicholidays.pt voor exacte data en meer informatie over Pasen in Portugal.

Dia da Liberdade (jaarlijks op 25 april).
Portugezen door het hele land vieren de Anjerrevolutie die begon op 25 april 1974 en die zorgde voor het einde van de dictatuur. Door het land heen kom je parades tegen. Veel winkels zijn op deze dag gewoon geopend.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra