Meteen naar de inhoud

Weer Peru september

Weer Peru september

Overzicht weer Peru september

Peru: het weer in september

Wanneer je een reis wilt maken naar het oosten van Peru, is de maand september qua weer een goede keus. Het regent er dan namelijk niet zoveel als in veel andere maanden. Ook reizen in het Andesgebergte is prima te doen in september. Een vakantie aan de westkust van Peru valt iets minder aan te raden, vanwege de laaghangende bewolking die daar vrijwel constant aanwezig is in deze periode.

map weer Peru september

Toptip

Let er op dat je op bepaalde plaatsen in Peru (bijv. in Cuzco) last kunt krijgen van hoogteziekte. Het is belangrijk om bij aankomst rustig aan te doen en bijvoorbeeld niet de dag na aankomst in Peru een bezoek aan Machu Picchu te plannen.

Natuur Peru

Weer West-Peru (kustregio) september

Ook in september hangt de Garúa, een dichte mist, nog boven een groot gedeelte van West-Peru. De zon heeft zeer veel moeite hier doorheen te komen en vaak lukt dat hele dagen niet. De gemiddelde temperatuur komt in september niet boven de 20 graden uit. Vanwege de beperkte hoeveelheid zonneschijn voelt het over het algemeen nog wat kouder aan. De kans op neerslag is ook in deze maand weer nihil.

Wist je dat...

Op verschillende plaatsen in Peru voornamelijk de talen Quechua en Aymara gesproken worden?

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) september

De extreme kou, die de nachten in juli en augustus kenmerkt in het Andesgebergte, is uit de lucht. Het blijft echter nog steeds behoorlijk fris ’s nachts met temperaturen van net boven het vriespunt. Overdag is het veelal de zon die zich laat zien en loopt de temperatuur op naar net iets onder de 20 graden. De kans op neerslag neemt iets toe in deze maand, maar die paar keer dat het regent is het een bescheiden hoeveelheid. Al met al is september een van de beste reismaanden voor deze regio. Overigens is een bezoek aan Peru prima te combineren met een bezoek aan Bolivia, zeker ook in september. Kijk voor leuke combinatiereizen eens bij Riksjatravel (individuele reizen) of Koning Aap (groepsreizen).

Bergmeer in Peru
Peruaanse verkoopster

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) september

De droogste maand ligt net achter ons, maar voor een bezoek aan het Amazonegebied van Peru is september toch een goede keus. Het regent namelijk op evenveel dagen als in augustus (gemiddeld 16 dagen), maar er valt dan iets meer neerslag dan een maand eerder. Over het algemeen ga je de zon meer zien schijnen deze maand dan dat je regen ziet. De gemiddelde temperatuur ligt, zoals eigenlijk het hele jaar, net boven de 30 graden. Kijk voor leuke reizen door de jungle van Peru eens op VanVerre.nl.

Feestdagen in september

Nationale feestdagen
In september zijn er geen nationale feestdagen in Peru. De belangrijkste feestdagen vind je op onze homepage van Peru.

Festivals en evenementen
Festival Internacional de la Primavera (jaarlijks eind september).

Dit jaarlijkse meerdaagse evenement in Trujillo trekt veel bezoekers en bestaat uit onder andere muziekoptredens, dansoptredens en dergelijke.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Latijns-Amerika

Rondreizen Peru