Meteen naar de inhoud

Weer Peru oktober

Weer Peru oktober

Overzicht weer Peru oktober

Peru: het weer in oktober

De kans op neerslag neemt zowel in het Andesgebergte als in het Amazonegebied van Peru weer iets toe in oktober. Over het algemeen zijn er echter meer droge dan natte dagen in deze regio’s en een vakantie in oktober in Peru is dus goed te doen. Zeker ook omdat de zon zich, na een aantal maanden afwezigheid, ook in het westen weer af en toe laat zien.

map weer Peru oktober

Toptip

Voor veel bezoekers van Peru staat een vlucht boven de Nazca lijnen hoog op hun lijstje. Logisch natuurlijk, maar als je een zwakke maag hebt is het wellicht verstandig om deze vlucht over te slaan. Wij hebben namelijk verschillende verhalen gehoord dat iemand zo ziek werd dat hij of zij niks meekreeg van de Nazca lijnen. Wij hebben de Nazca lijnen zelf dan ook via uitkijktorens bekeken.

Peru adelaar

Weer West-Peru (kustregio) oktober

Langzaam maar zeker wint de zon weer iets aan terrein in oktober in het westen van Peru. Daar waar de zonnestralen de afgelopen maanden vrijwel niet door de dikke mist heen konden komen, kun je in oktober rekenen op zo’n 3 zonnige uren per dag. De rest van de dag is het overigens wel droog, regen valt er namelijk niet in oktober. Ook de temperatuur laat, mede door de af en toe aanwezige zon, een stijgende trend zien, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Hoewel het weer steeds weer iets beter begint te worden, valt oktober nog niet in het rijtje maanden met de beste reistijd voor deze regio.

Wist je dat...

Het in de hoofdstad Lima zelden echt regent? Soms valt er decennialang vrijwel geen regen, hooguit wat miezer in de winterperiode.

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) oktober

In oktober neemt de kans op neerslag toe, maar het regenseizoen begint dan nog niet in het Andesgebergte. Reken op ongeveer 2 dagen regenval per week, met beperkte hoeveelheden. De temperatuur komt overdag tegen de 20 graden uit, en ook in deze maand laat de zon zich weer veelvuldig zien. De extreem koude nachten behoren in oktober tot het verleden, alhoewel warme kleding ook in deze maand ’s nachts zeker aan te raden valt. Wil je graag een rondreis maken door het prachtige Andesgebergte en een bezoek brengen aan het Titicacameer, Cuzco en Machu Picchu, kijk dan voor prachtige en betaalbare rondreizen op Shoestring.nl of Riksjatravel.

Peru Andes
Peruaans kindje

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) oktober

Na de relatief wat drogere maanden, neemt de hoeveelheid neerslag die valt langzaam maar zeker toe. In vergelijking met de maanden die eraan komen, valt het echter nog redelijk mee in oktober. Er zijn dus veel dagen met vrij droog weer in de jungle van Peru. De zon laat zich veelvuldig zien in deze tijd van het jaar. De temperatuur komt ook deze maand weer boven de 30 graden uit. Al met al dus nog een prima tijd om tijdens je rondreis het Amazonegebied te bezoeken (bijvoorbeeld met Van Verre).

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Combate de Angamos (jaarlijks op 8 oktober).
Deze nationale feestdag wordt op veel plaatsen gevierd met een militaire parade.

Festivals en evenementen
Día de la Marinera (jaarlijks op 7 oktober).
Deze dag staat in het teken van een van de populairste Peruaanse dansen, de Marinera. Dansoptredens en wedstrijden worden met name gehouden in Lima en de kuststreek.

Dia de la Canción Criolla (jaarlijks op 31 oktober).
Muziekliefhebbers mogen dit muzikale festival in Lima niet missen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?