Meteen naar de inhoud

Weer Peru november

Weer Peru november

Overzicht weer Peru november

Peru: het weer in november

Het heftige regenseizoen staat in november weer voor de deur in Peru, maar barst in deze maand nog niet los. Wel neemt de kans op neerslag weer iets toe in het hooggebergte en valt er in het Amazonegebied weer meer neerslag dan de afgelopen maanden. In het westen breekt daarentegen de zon steeds vaker door het wolkendek heen, waardoor ook de temperatuur weer wat oploopt.

map weer Peru november

Toptip

Bezoek Machu Picchu vroeg in de ochtend. Zo kun je de zon zien opkomen bij de ruïnes en ben je er voordat de drukte begint. Kijk voor de beste reisperiode op onze homepage van Peru.

Alpacas in Peru

Weer West-Peru (kustregio) november

De zon liet zich de afgelopen maand al wat vaker zien en dat zet zich in november verder voort. De kenmerkende mist, die in de Peruaanse winter als een deken boven Lima en omstreken hangt, verliest terrein. Als gevolg daarvan nemen ook de temperaturen weer toe. Gemiddeld komt de temperatuur in november op 22 graden uit. Het begint dus weer aangenamer weer te worden om een bezoek te brengen aan deze regio. Reisorganisaties Riksjatravel en VanVerre bieden verschillende bouwstenen aan, waarmee je een mooie rondreis kunt samenstellen door deze regio.

Wist je dat...

Peru een hele goede bestemming is om te surfen? Met name de omgeving rond Chicama in het noorden is erg populair. De beste tijd om te surfen aan de kust van Peru is van oktober tot maart.

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) november

Het is lente in Centraal-Peru in november. Dit betekent voor dit gedeelte dat de warmste maand van het jaar, samen met oktober, is aangebroken. De gemiddelde temperatuur komt net onder de 20 graden uit. In de maanden die volgen op november barst het regenseizoen weer los in het Andesgebergte, en november ziet daar af en toe een voorproefje van. De hoeveelheid neerslag is echter nog beperkt, dus in deze maand kun je nog goed reizen in dit gedeelte van het land. Mocht je een trekking willen gaan doen bij Machu Picchu, schuif die dan dan ook niet veel verder vooruit. Een trekking naar dit prachtige Inca bouwwerk is onder andere te boeken bij SNP en Bookatrekking.

Peru - Choquequirao
Peruaanse oudere dames

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) november

De hoeveelheid neerslag in het oosten van Peru begint weer meer serieuze vormen aan te nemen in november. Verwacht regelmatig een flinke bui. De meeste neerslag valt echter in de namiddag, dus het is in november nog goed mogelijk om te reizen in het regenwoud. Gelukkig laat de zon zich ook met enige regelmaat zien en zijn er flinke droge periodes. Zoals eigenlijk heel het jaar is het, dankzij het tropische klimaat, ook deze maand warm (zo’n 32 graden) en zeer vochtig in het Amazonegebied.

Rondreizen Peru

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Allerheiligen dag (jaarlijks op 1 november).
Deze nationale feestdag wordt door Peruanen vaak gevierd met familie. Lees er meer over op Publicholidays.pe.

Verjaardag van Puno (jaarlijks op 4 november).

Hoewel de verjaardag van de stad Puno op 4 november valt, wordt er vaak de hele week feest gevierd, met onder andere dansoptredens en vuurwerk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee

Rondreizen Sawadee