Meteen naar de inhoud

Weer Peru mei

Weer Peru mei

Overzicht weer Peru mei

Peru: het weer in mei

In mei begint het winterseizoen weer in Peru. Dit betekent dat het in de bergen droog is, maar dat de temperatuur wat lager ligt dan de afgelopen maanden. Ook aan de kust is het iets frisser dan voorheen. In het Amazonegebied is het regenseizoen nog niet voorbij, daar valt ook in mei op veel dagen een regenbui.

map weer Peru mei

Toptip

Probeer de lokale lekkernij: geroosterde cavia. Je kunt dit vooral in restaurants in Cuzco en Arequipa bestellen.

Spoorlijn Peru

Weer West-Peru (kustregio) mei

Het is in mei voorbij voor wat betreft de echte zomermaanden aan de kust van Peru. Dit betekent dat de temperatuur rondom Lima en de rest van de kustregio iets zakt, maar met een gemiddelde temperatuur van 22 graden is het zeker niet koud. Ook in deze maand is er een zeer minimale kans op neerslag. Over het algemeen is mei nog een goede maand voor een bezoek aan bijvoorbeeld de Nazcalijnen of andere delen van deze regio. De bewolking en mist die in de Peruaanse winter vrijwel altijd aanwezig is, komt namelijk pas echt opzetten vanaf juni.

Wist je dat...

Peru de op één na grootste producent is van cocaïne?

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) mei

In mei is het regenseizoen definitief afgelopen in de Andes. Er is nog kans op een incidenteel buitje, maar over het algemeen is het droog en zonnig weer in Cuzco en omstreken. De zon schijnt veelvuldig overdag en vanwege de hoogte is het dan ook zeker aan te raden om je goed in te smeren met zonnebrand als je bijvoorbeeld de Inca trail gaat lopen. De gemiddelde temperatuur komt overdag op 18 graden uit. Vanwege het heldere weer kan het in de nachten wel flink afkoelen. Al met al is mei een goede maand voor een bezoek aan het Titicaca meer, Machu Picchu en verschillende andere bijzondere plekken in deze regio van Peru. Kijk bijvoorbeeld eens bij Shoestring voor een mooi aanbod aan groepsreizen en individuele reizen.

Peru Cusco in de avond
Peruaans aapje

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) mei

Met ongeveer 20 dagen neerslag valt mei ook nog in het regenseizoen. Over het algemeen is het dus een redelijk natte maand voor het Amazonegebied, alhoewel de hoeveelheid neerslag wel iets afneemt ten opzichte van april. Verwacht ook in mei geen regenbuien die dagen aanhouden. Normaal gesproken zijn er ook voldoende droge periodes in deze tijd van het jaar. Met temperaturen van boven de 30 graden is het, zoals het hele jaar door in de Amazone, redelijk warm.

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Festivals en evenementen
Fiesta de Alasitas (jaarlijks op 3 mei).

Op deze dag komen ambachtslieden uit de gehele regio naar Puno, om hun handgemaakte producten te verkopen. De producten die verkocht worden zijn miniaturen van verschillende voorwerpen, welke alasitas genoemd worden. Deze alasitas vertegenwoordigen de dromen van de verkoper voor de toekomst.

Verjaardag van het district Cotahuasi (jaarlijks op 4 mei).
Dit traditionele evenement in de Arequipa regio bestaat uit sportwedstrijden, stiergevechten, muziek en dans.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Latijns-Amerika

Rondreizen Peru