Meteen naar de inhoud

Weer Peru maart

Weer Peru maart

Overzicht weer Peru maart

Peru: het weer in maart

Ook in maart zijn de verschillen qua weer groot tussen de regio’s van Peru. Daar waar het in de jungle natter is dan welke andere maand dan ook, ziet Centraal-Peru de neerslaghoeveelheid weer wat afnemen. Het regent ook daar weliswaar nog een flink aantal dagen, maar het droge seizoen komt in zicht. Dit droge, zonnige weer is in het westen ook in maart nog volop aanwezig.

map weer Peru maart

Toptip

Leer wat Spaanse woorden (bijvoorbeeld via Duolingo of Preply) en probeer deze bij een bezoek aan bijvoorbeeld Arequipa of Cuzco te gebruiken. Dit wordt namelijk zeer gewaardeerd door de Peruaanse bevolking.

Kustlijn Peru

West-Peru (kustregio)

Het weerbeeld in het westen van Peru is in maart onveranderd ten opzichte van de voorgaande maanden. Dit betekent dat het droog en zonnig weer is. Een paraplu heb je in deze periode dan ook zeker niet nodig bij een bezoek aan plaatsen als Lima, Ica of Nazca. Neem wel je zwemkleding mee, want een verfrissende duik in de oceaan is zeer aangenaam in maart. Met temperaturen van iets boven de 25 graden zullen de zonaanbidders het deze maand zeker naar hun zin hebben in deze regio.

Wist je dat...

Cavia (Cuy in het Peruaans) veel gegeten wordt in Peru? De Peruanen eten dit met name wanneer er iets te vieren valt. In verschillende restaurants door heel Peru wordt dit lekkernij klaargemaakt.

Centraal-Peru (Andesgebergte)

Het zwaartepunt van het regenseizoen in Centraal-Peru is achter de rug in maart. Dit betekent overigens niet dat het niet meer regent in Cuzco en omgeving, maar niet meer in de hoeveelheden zoals in de eerste 2 maanden van het jaar. Hou rekening met een regenbui om de dag. Ook in deze maand is de kans op neerslag in het Andesgebergte het grootst aan het eind van de middag.
De gemiddelde temperatuur in deze regio is 17 graden overdag en kouder dan 4 graden wordt het ’s nachts niet.
Het is dus qua weer prima mogelijk om een mooie rondreis door dit deel van Peru te maken in maart. Wil je deze zelf samenstellen, kijk dan eens op VanVerre.nl of Riksjatravel.

Papegaai Peru

Oost-Peru (Amazone gebied)

Met de komst van maart is de natste maand van het jaar aangebroken. Reken dan ook op veel neerslag in deze maand. In deze regio is er namelijk de hele dag door kans op fikse buien. Gelukkig regent het in de Amazone vaak niet hele dagen onafgebroken, en blijft ook de kans op wat droge, zonnige uren reëel in maart. De temperaturen liggen dankzij het tropische klimaat nog altijd boven de 30 graden deze maand. In combinatie met de neerslag kan het dan ook klam aanvoelen. Al met al dus niet de beste tijd voor een reis naar dit gedeelte van Peru. Kijk voor de beste reistijd van deze regio eens op onze homepage van Peru.

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Semana Santa (jaarlijks in maart of april).

Deze heilige week bestaat uit onder andere Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag. Lees meer over Pasen in Peru op Publicholidays.pe. Hier kun je eveneens terecht voor exacte data.

Festivals en evenementen
Wijnoogst festival Ica (jaarlijks in maart).

Tijdens dit festival in de stad Ica worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Festival Internacional de la Vendimia de Ica.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?