Meteen naar de inhoud

Weer Peru juni

Weer Peru juni

Overzicht weer Peru juni

Peru: het weer in juni

Het is in juni weer winter in Peru en dat is te merken aan de lagere temperaturen. Vooral in het Andesgebergte kan het ’s nachts zeer koud zijn. Overdag zijn de weersomstandigheden daar echter prima. Het westen van Peru bevindt zich onder een deken van mist vanaf juni. Het zicht is dan ook niet ideaal om bezienswaardigheden te bezoeken. In de jungle van Peru regent het nog altijd veel deze maand, maar de kans op drogere periodes neemt wel weer toe in juni.

map weer Peru juni
Peruaans kindje

Weer West-Peru (kustregio) juni

In het westen van Peru neemt het aantal zonuren per dag ineens een duikvlucht in juni. Dit wordt veroorzaakt door een vrijwel constant aanwezige laaghangende bewolking, Garúa genaamd. Van juni t/m september hangt deze mist veelvuldig boven een groot gedeelte van West-Peru. Alhoewel het over het algemeen niet kouder wordt dan 20 graden, ligt de gevoelstemperatuur vaak een stuk lager. Dit is vanwege het ontbreken van zonlicht en de hoge vochtigheid.

Toptip

Wil je iets afwijken van de gebaande paden of een alternatief voor Machu Picchu en de Inca trail? Maak een trekking naar Choquequirao. Deze prachtige trekking duurt 4/5 dagen en is best heftig, maar een hele bijzondere ervaring en uiteindelijk kom je uit bij prachtige (en minder bezochte) Inca ruïnes. Voor ons was dit een onvergetelijke ervaring

Toptip

Wil je iets afwijken van de gebaande paden of een alternatief voor Machu Picchu en de Inca trail? Maak een trekking naar Choquequirao. Deze prachtige trekking duurt 4/5 dagen en is best heftig, maar een hele bijzondere ervaring en uiteindelijk kom je uit bij prachtige (en minder bezochte) Inca ruïnes. Voor ons was dit een onvergetelijke ervaring

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) juni

In juni kan het in de nachten erg koud worden in de hoger gelegen gebieden. De kans op vorst is dan zeer nadrukkelijk aanwezig. Overdag is het echter heerlijk weer, met de gehele dag zonneschijn. Let er wel op dat de zon in de bergen erg sterk kan zijn, dus goed insmeren is noodzakelijk. De natte maanden lijken inmiddels weer vergeten en de kans op neerslag in Centraal-Peru in juni is erg klein. Dit is qua weer dan ook zeker een van de beste maanden voor een bezoek aan deze regio. VanVerre.nl biedt prachtige rondreizen op maat aan voor scherpe prijzen.

Lamas bij Machu Picchu in Peru

Wist je dat...

Meer dan 50 procent van de Peruaanse bevolking in armoede leeft? De werkloosheid in het land is namelijk erg hoog.

Peruaanse mais

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) juni

Alhoewel het oosten van Peru geen echt droog seizoen kent, neemt de hoeveelheid neerslag in juni wel wat af. De komende maanden zijn de droogste die dit gedeelte van het land ziet. In juni liggen de temperaturen iets lager dan de voorgaande maanden, maar ook in deze maand wordt de 30 graden wel gehaald. Zeker richting het eind van de maand neemt de kans op toenemende droge periodes toe. Bij SNP bieden ze verschillende bouwstenen aan om jouw droomreis naar het Amazonegebied waar te maken.

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen
In juni zijn er geen nationale feestdagen in Peru. Op Publicholidays.pe vind je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste Peruaanse feestdagen.

Festivals en evenementen
Semana Turística de Chachapoyas (jaarlijks begin juni).

Tijdens deze feestweek worden er in Chachapoyas, in het Amazonegebied, allerlei activiteiten georganiseerd, zoals parades, regionale culinaire proeverijen en dergelijke.

Verjaardag van Ica (jaarlijks op 17 juni).
De hele week worden er in Ica verschillende activiteiten georganiseerd om de stichting van de stad in 1563 te vieren.

Semana Turística de Moyobamba (jaarlijks van 20-30 juni).
Tijdens deze feesten kun je onder andere genieten van de regionale gastronomie, dansoptredens en schoonheidswedstrijden.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?