Meteen naar de inhoud

Weer Peru juli

Weer Peru juli

Overzicht weer Peru juli

Peru: het weer in juli

Voor zowel Centraal-Peru als voor Oost-Peru is het zeer goed weer voor een rondreis in juli. In het Andesgebergte kan het ’s nachts wel erg koud worden. Het westen van Peru ondervindt veel hinder van de laaghangende bewolking die hier in de Peruaanse wintermaanden hangt. Het is aan de kust overigens wel droog. Ook in het Amazone gebied valt relatief weinig neerslag in juli.

map weer Peru juli

Toptip

Bezoek het indrukwekkende Amazonegebied van Peru. Vanuit Lima kun je vliegen op Iquitos of Puerto Maldonado, van waaruit je het regenwoud kunt bezoeken. Ook gaan er rechtstreekse bussen en vluchten van Cuzco naar Puerto Maldonado. Kijk voor goedkope vluchten eens op Lastminute.com.

Colca Canyon in Peru

Weer West-Peru (kustregio) juli

Wanneer je op zoek bent naar zon kun je grote delen van West-Peru het beste mijden in juli. In deze maand hangt er namelijk een enorme dikke mist boven een groot deel van de kustregio, waar de zon vrijwel niet doorheen komt. Pas boven een hoogte van zo’n 500 meter schijnt de zon. Door het ontbreken van zonlicht kan het in deze periode in Lima en omstreken vrij koud aanvoelen, zeker omdat veel huizen geen verwarming hebben in dit gedeelte van het land. Over het algemeen valt er, ook in deze maand, geen neerslag in dit deel van Peru. Al met al is juli toch niet de beste reistijd voor een reis naar de kust van Peru.

ReizenReizen

ReizenReizen

Wist je dat...

Een derde van de Peruaanse bevolking in de hoofdstad Lima woont?

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) juli

In het Andesgebergte schijnt de zon volop in deze tijd van het jaar. Over het algemeen is er in juli een strakblauwe hemel en heel de dag zonneschijn. Dit betekent wel dat het ’s nachts erg koud kan worden. Neem dan, zeker als je de Inca trail of de Salcantay trail gaat lopen, ook warme kleding mee, want de temperatuur komt in de nachten veelal onder het vriespunt. Gelukkig warmt het overdag snel weer op in Cuzco en omstreken. De kans op neerslag is verwaarloosbaar, waardoor het qua weer goed reizen is in Centraal-Peru in juli. Deze periode is dan ook uitstekend voor een trekking door de Andes, bijvoorbeeld met Riksjatravel.

Peru Cordillera
Peruaanse bloem

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) juli

Van een echt droog seizoen is geen sprake in het regenwoud van Peru, maar veel droger dan in juli en augustus wordt het in deze regio niet. Dit betekent dat er nog altijd om de dag kans is op wat neerslag in de jungle, maar de hoeveelheid regen die er valt is aanzienlijk lager dan in de voorbije maanden. Verwacht de zon dan ook veelvuldig te zien in deze tijd van het jaar. Juli is dus een goede maand om naar Parque Nacional Manu (Manu nationaal park) te gaan (bijvoorbeeld met SNP). Door het tropische klimaat ligt de temperatuur in het Amazone gebied echter wel het hele jaar boven de 30 graden, dus wees hier op voorbereid.

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Virgen del Carmen (jaarlijks op 15 - 16 juli).

Dit feest wordt door het gehele land gevierd, op verschillende manieren. Een van de bekendste vieringen is die in Paucartambo, vlakbij Cuzco, waar een grote optocht plaatsvindt.

Fiestas Patrias (jaarlijks op 28 - 29 juli).
Jaarlijks wordt in het hele land de onafhankelijkheid van Spanje gevierd.

Verjaardag van de provincie Huaraz (jaarlijks op 25 juli).
Al voorafgaand aan deze dag wordt vanalles georganiseerd, maar op 25 juli barst het feest echt los. Verwacht onder andere culturele activiteiten, optochten en lokale lekkernijen.

Fiestas de Quillabamba (jaarlijks van 25 - 29 juli).
Tijdens dit festival, met het hoogtepunt op 25 juli (in de Cuzco regio), worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals muziekoptredens, schoonheidswedstrijden en motorraces.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?