Meteen naar de inhoud

Weer Peru februari

Weer Peru februari

Overzicht weer Peru februari

Peru: het weer in februari

Het verschil in klimaat in de verschillende regio’s van Peru is ook in februari weer duidelijk merkbaar. Daar waar het oosten en midden van Peru als nat kunnen worden omschreven, is de kans dat je een druppel regen ziet in het westen verwaarloosbaar. In Lima en de rest van de Peruaanse kustregio zijn de omstandigheden voor een reis dan ook uitstekend in februari.

map weer Peru februari

Toptip

Bezoek Caral, de oudste stad op het Amerikaanse continent, welke ongeveer 5000 jaar geleden gebouwd is. Caral ligt zo'n 200 km. ten noorden van Lima.

Peruaanse Nazca lijnen

Weer West-Peru (kustregio) februari

Februari is de warmste maand van het jaar in West-Peru. Gemiddeld komt de temperatuur rondom Lima uit op 27 graden. Het is dan ook volop zomer in deze tijd van het jaar. Op een regenbui hoef je aan de kust in februari eigenlijk niet te rekenen. Ook deze maand kan het redelijk druk zijn op de stranden in de buurt van Lima en wat noordelijker, aangezien veel vakanties in deze periode vallen. Voor wat het weer betreft is februari een van de beste reismaanden om het westen van Peru te bezoeken. Kijk voor voordelige rondreizen op maat eens op VanVerre.nl en bewonder bijvoorbeeld de Nazca lijnen en de Ballestas eilanden.

Wist je dat...

Aardappelen oorspronkelijk uit Peru komen? Het land heeft ongeveer 4000 verschillende soorten. Het klimaat van Peru is dan ook uitermate geschikt voor de verbouwing van aardappelen.

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) februari

De natste maand was januari, maar de maand met de meeste dagen neerslag in de Andes is februari. Verwacht zo’n beetje elke dag van de maand wel een (fikse) regenbui. In plaatsen als Cuzco valt de neerslag vaak pas in de namiddag en is het in de ochtenden nog droog en zonnig. Vanwege de hoeveelheid neerslag die zowel vorige als deze maand valt, kunnen bepaalde (afgelegen) gebieden moeilijker bereikbaar zijn in deze periode.
Let er op dat de Inca trail naar Machu Picchu gesloten is in februari. Als je deze trekking wilt doen, kun je dus beter in een andere maand naar Peru gaan. Machu Picchu zelf is echter wel geopend in februari.

Plaza de Armas Cusco
Zonsondergang in de jungle van Peru

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) februari

Qua hoeveelheid neerslag lijkt februari een kleine adempauze te nemen in vergelijking met de omliggende maanden. Het regenseizoen is echter nog in volle gang in het Amazone gebied. Het regent nog steeds meer dagen dan dat het droog is en met bijna 250 mm. neerslag kan ook februari als nat worden omschreven. Door het tropische klimaat blijft het desondanks warm weer in het Amazone gebied. Temperaturen komen ruim boven de 30 graden uit en de luchtvochtigheid is hoog in deze tijd van het jaar.

Rondreizen Peru

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen
In februari zijn er geen nationale feestdagen in Peru. Kijk voor een overzicht van de belangrijkste feestdagen op Publicholidays.pe.

Festivals en evenementen
Pisco sour dag (jaarlijks de eerste zaterdag van februari).
Deze dag staat in het teken van de nationale cocktail, de Pisco sour. Er zijn onder andere vele proeverijen, optredens en een overvloed aan Peruaans eten.

Fiesta de la Candelaria (start jaarlijks op 2 februari en duurt 2 weken).
Dit culturele festival, met veel muziek en dans, wordt met name groots gevierd in de stad Puno.

Carnaval (februari of maart, data variëren per plaats).
Overal in Peru zijn er optochten met praalwagens en andere festiviteiten. Het is bovendien een Peruaanse traditie om elkaar in deze periode nat te gooien met waterballonnen of emmers water.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Peru