Meteen naar de inhoud

Weer Peru december

Weer Peru december

Overzicht weer Peru december

Peru: het klimaat in december

Daar waar de Peruaanse kustregio een flinke verbetering in het klimaat ziet, is in de Amazone en het hooggebergte van Peru het tegendeel het geval. In deze regio’s is het regenseizoen weer begonnen en dus valt er een behoorlijke hoeveelheid neerslag in december in Peru. Aan de westkust is de kans op neerslag overigens erg klein, daar laat de zon zich juist regelmatig zien.

map weer Peru december

Toptip

Bezoek de Gocta waterval. Deze waterval in het noorden van Peru behoort tot de drie hoogste watervallen ter wereld. Aan het einde van het regenseizoen, rond april, is deze waterval het meest spectaculair. Shoestring biedt bijvoorbeeld een individuele rondreis aan naar het noorden van Peru, waarmee je deze prachtige waterval kunt bezoeken.

Alpacas Peru

Weer West-Peru (kustregio) december

In december breekt het zomerseizoen weer aan voor de kustregio van Peru. Het weer in december in West-Peru is dan ook zeer aangenaam. Het kwik schommelt deze maand rond de 25 graden en de zon laat zich weer veel vaker en langer zien dan de afgelopen maanden het geval was. Op neerslag hoef je, ook in december, niet te rekenen in dit gedeelte van Peru. Al met al prima weersomstandigheden dus in december aan de kust van Peru. Kortom, een goede tijd voor een prachtige reis naar bijvoorbeeld Paracas, Ica en Nazca. Bij 333Travel kun je je eigen rondreis samenstellen door deze regio en de andere delen van Peru.

Wist je dat...

Peruanen met Oud en Nieuw altijd nieuw geel ondergoed dragen, omdat deze kleur geluk brengt? Tegen het einde van december wordt dan ook overal geel ondergoed verkocht.

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) december

Na maanden van relatief droog en zonnig weer heeft het klimaat in december in Centraal-Peru wat anders in petto. Het regenseizoen is namelijk weer begonnen. Het hoogtepunt van het regenseizoen ligt in januari en februari, maar ook in december valt er flink wat neerslag in het Andesgebergte. Reken om de dag op een flinke bui, vaak aan het eind van de middag. De temperatuur ligt overdag rond de 18 graden en ook ’s nachts is het niet zo extreem koud.

Peru Titicaca meer
Marktkraam in Peru

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) december

Ook in het Amazonegebied van Peru is het regenseizoen weer volop losgebarsten. In deze regio valt het tijdstip van de neerslag moeilijk te voorspellen, er kan de gehele dag een flinke hoeveelheid regen vallen. Vaak regent het niet onafgebroken en zijn er ook droge periodes in deze maand. Reken verder op hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid als je besluit naar dit gedeelte van Peru te reizen in december. Wil je tijdens je reis toch liever wat droger weer, kijk dan eens op onze homepage van Peru voor de beste reistijd in deze regio.

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Feast of the immaculate conception (jaarlijks op 8 december).

Deze nationale feestdag wordt gevierd met kleurrijke processies.

Kerstmis (jaarlijks op 25-26 december).

Oudjaarsavond (jaarlijks op 31 december).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?