Meteen naar de inhoud

Weer Peru augustus

Weer Peru augustus

Overzicht weer Peru augustus

Peru: het weer in augustus

Voor de jungle van Peru geldt dat augustus de maand is met de minste neerslag en het is dan vaak zonnig weer. Ook in het Andesgebergte laat de zon zich veelvuldig zien deze maand. Voor deze regio’s van Peru is het plannen van een rondreis in augustus dan ook een prima optie. De westkust van Peru ziet daarentegen weinig zonlicht deze maand, vanwege de laaghangende bewolking die er hangt.

map weer Peru augustus

Toptip

Ga een trekking doen in de Colca canyon, in het zuiden van Peru. Je kunt dit al via een reisorganisatie in Nederland regelen, neem hiervoor eens een kijkje bij SNP.

Nazca lijnen Peru

Weer West-Peru (kustregio) augustus

De kenmerkende laaghangende bewolking, die zo typerend is voor de Peruaanse westkust in de winter, hangt ook in augustus als een deken boven de stad. De kans op (langdurige) zonnige periodes is dan ook niet zo groot in dit jaargetijde. Doordat de zon niet door de bewolking heen komt, is de temperatuur voor het gevoel kouder dan de 18 graden die de thermometer aangeeft. Er valt overigens vrijwel geen neerslag in deze regio, dus reizen door dit gebied is nog steeds goed mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op VanVerre.nl voor een bezoek aan oude stad Chan Chan en de piramides Huaca del Sol en Huaca de La Luna, allen nabij Trujillo.

Wist je dat...

Peru bijna 30 verschillende klimaten heeft? Het weer in de Andes is bijvoorbeeld niet te vergelijken met dat in het Amazonegebied of de Sechura woestijn. Zorg voorafgaand aan je reis dat je overal goed op voorbereid bent, kijk hiervoor eens op Backpackspullen.nl.

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) augustus

Ook in deze regio valt vrijwel geen neerslag in augustus, maar er is wel een compleet ander weerbeeld dan in West-Peru. Van ochtend tot avond schijnt hier namelijk de zon. Zonnebrand is dan ook zeker aan te raden, want op deze hoogte kun je snel verbranden. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn groot. Vanwege de heldere hemel kan het ’s nachts namelijk enorm snel afkoelen. De temperatuur komt dan ook vaak niet boven het vriespunt uit.

Cuzco in Peru
Aardappelen in Peru

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) augustus

In navolging van juli, kan ook augustus als relatief droge maand worden gezien voor Oost-Peru. Sterker nog, augustus is de maand met de minste neerslag van het jaar in deze regio en hoort zeker thuis in het rijtje maanden met de beste reistijd. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet regent, gemiddeld valt er om de dag nog wel een bui. De hoeveelheid regen is wel een stuk lager dan in andere maanden. De zon krijgt dan ook veelvuldig de kans om zich te laten zien in deze maand.

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Pachamama (jaarlijks op 1 augustus).

Deze traditionele feestdag wordt gevierd in de Andes regio, ter verering van moeder aarde.

Virgen de la Asunción (jaarlijks op 15 augustus).
Afhankelijk van de regio wordt deze katholieke feestdag gevierd met bijvoorbeeld dansoptredens, stiergevechten en paardenwedstrijden.

Verjaardag van Arequipa (jaarlijks op 15 augustus).
Op deze dag wordt de stichting van de stad gevierd, met allerlei festiviteiten. Vaak start de viering al enkele dagen eerder.

Santa Rosa de Lima (jaarlijks op 30 augustus).
Deze nationale feestdag wordt gevierd ter verering van de eerste vrouw die heilig werd verklaard. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.pe.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Peru