Meteen naar de inhoud

Weer Peru april

Weer Peru april

Overzicht weer Peru april

Peru: het weer in april

De laatste maand van de zomer is weer aangebroken in Peru met de komst van april. In de bergen betekent dit het einde van het regenseizoen. Het westen van Peru blijft zonnig en droog en de temperaturen liggen in april nog ver in de twintig graden. In de jungle blijft het vooral nat met flink wat dagen neerslag.

map weer Peru april
Paracas Peru

Weer West-Peru (kustregio) april

April kan gezien worden als laatste maand van de zomer in het westen van Peru. Dit wil overigens niet zeggen dat het in de volgende maanden koud weer is, maar de temperatuur gaat wel iets zakken. De temperatuur komt in april halverwege de twintig graden uit. Verder is het de hele maand droog en stralend, zonnig weer. Ook nu hoef je niet op neerslag te rekenen in West-Peru. April kan dan ook gezien worden als een van de beste maanden voor een bezoek aan Lima, Huacachina of het Islas Ballestas nationaal park. Voor meer leuke bestemmingen in de kustregio lees je verder in een van de vele Peru reisgidsen.

Toptip

Ga sandboarden in Huacachina in het westen van Peru. Voor deze en andere excursies in Peru kijk je op Getyourguide.com.

Brand 728x90

Weer Centraal-Peru (Andesgebergte) april

Met de komst van april is het einde van het regenseizoen in Centraal-Peru in zicht. In het begin van april is de kans op neerslag zeker nog aanwezig, maar naarmate de maand vordert neemt de kans op een regenbui snel af. Vanaf half april start het droge seizoen voor dit gedeelte van het land. Het voordeel van deze periode is dat de temperaturen ’s nachts nog niet zo koud zijn als over een paar maanden. Al met al een goede maand voor wat het weer betreft in het Andesgebergte. Wil je graag een trekking doen in Peru, zoals bijvoorbeeld de Inca trail of de wandeltocht naar Choquequirao? Dat kan met Bookatrekking.com. Bereid je goed voor als je dit van plan bent en kijk eens op backpackspullen.nl voor alles wat je nodig hebt.

Peru cactussen

Wist je dat...

Je in Peru paarse mais kunt kopen? Deze worden onder andere gebruikt om Chicha morada (een Peruviaans drankje) en Mazamorra morada (een Peruviaans dessert) van te maken.

Festival in Peru

Weer Oost-Peru (Amazone gebied) april

In het Andesgebergte loopt het regenseizoen op zijn eind in april, maar in het Amazone gebied is van minder neerslag nog niet veel te merken. Evenals een maand eerder valt er meer dan 300 mm. regen in deze maand. Gemiddeld genomen valt er op 20 dagen neerslag in april, maar over het algemeen regent het niet de gehele dag in de jungle van Peru. De temperaturen nemen iets af, maar blijven nog altijd hoog met een gemiddelde van 31 graden.

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Semana Santa (jaarlijks in maart of april).
Deze heilige week bestaat uit onder andere Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag. Lees meer over Pasen in Peru op Publicholidays.pe. Hier kun je eveneens terecht voor exacte data.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?