Meteen naar de inhoud

Weer Oman september

Weer Oman september

Overzicht weer Oman september

Oman: het weer in september

September markeert het einde van de zomer in Oman, maar het hete weer houdt voorlopig nog aan. Richting het einde van de maand wordt het langzaam wat aangenamer. De gemiddelde temperatuur ligt in september echter nog steeds rond de 36 graden in de hoofdstad. ’s Nachts koelt het af naar zo’n 26 graden deze maand. Regen valt er niet of nauwelijks in de meeste delen van Oman in september, hoewel er in het zuiden nog wel wat neerslag kan vallen.
Ideaal weer voor een rondreis kun je in september dus nog niet verwachten in Oman. Wil je meer lezen over de beste reistijd in Oman, kijk dan op onze Oman beste reistijdpagina.

Map weer Oman september
Beste reistijd Oman - haven van Muttrah

Weer in Muscat en Noord-Oman

In de omgeving van Muscat, Oman, kun je in september nog steeds warm weer verwachten. Overdag loopt de temperatuur in september hier nog op tot een graad of 36, maar de intensiteit van de hitte neemt geleidelijk af naarmate de maand vordert. Wil je het strand bezoeken, vermijd dan zeker de uren midden op de dag. De UV-index is in september nog altijd extreem hoog, dus zorg ervoor dat je jezelf goed beschermd tegen de zon. Houdt er rekening mee dat ook het zeewater nog erg warm (30˚ C) is deze maand, dus echt afkoelen kun je niet.
's Nachts blijft het eveneens nog lang warm, aangezien de gemiddelde minimum temperatuur deze maand nog rond de 26°C ligt. Al met al is het verstandig om je voor te bereiden op enorme hitte mocht je in september door het noorden van Oman willen gaan reizen. Wij raden je aan om je reis nog even uit te stellen, zodat je met aangenamere temperaturen kunt reizen.

Toptip

Maak een wandeling bij Misfat Al Abriyyin, waar je langs palmboomplantages loopt en prachtige uitzichten hebt.

Weer in het Hadjargebergte

In september blijft het zomers weer in het Hadjargebergte. Overdag liggen de temperaturen op Jebel Akhdar en Jebel Shams meestal rond de 27 graden, wat het iets aangenamer maakt dan in de afgelopen maanden. Door de verschillen in hoogtes kan de temperatuur variëren en ligt deze vaak wat hoger in de laaggelegen delen van het gebergte. 's Nachts koelt het af naar ongeveer 18°C, wat dit gebied een aantrekkelijke plek maakt om in september te bezoeken.
Hoewel er enige kans op regen bestaat, blijft dit deze maand over het algemeen beperkt tot een sporadische bui.

Beste reistijd Oman - Balkony walk
Beste reistijd Oman - rijden door de woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

Hoewel de heetste maanden voorbij zijn, blijft het in september in de woestijngebieden van Oman nog altijd zeer warm weer. Dagtemperaturen liggen deze maand rond de 41 graden. Vooral tijdens de middaguren is de zon erg intens en dan wil je de woestijn gewoonweg vermijden. In de vroege ochtend is de temperatuur nog enigszins te doen, want ’s nachts koelt het af naar een graad of 25/26. Alsnog is het heet zodra de zon hoog aan de hemel komt, want schaduw is er vrijwel niet te vinden. Ook een regenbui zal niet voor afkoeling zorgen, want regen valt er eigenlijk niet deze maand in de woestijngebieden van Oman.
Mocht je dus in september naar de Wahiba Sands of een van de andere woestijngebieden in Oman willen, plan je bezoek dan zo vroeg mogelijk in de ochtend en bereid je voor op hete weersomstandigheden.

Wist je dat...

Omani’s op de grond eten? In lokale restaurants word je naar een kleine cabine geleid waar je op de grond kunt eten. Soms hebben ze ook wel een paar tafels, maar die worden eigenlijk alleen voor toeristen gebruikt.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

Met een graad of 29/30 is het in Zuid-Oman, nabij Salalah, zeker niet zo’n extreem heet weer als in andere delen van het land. In september zet de Khareefperiode (moessontijd) zich nog voort, waardoor er meer regen valt. Ook de temperaturen liggen lager dan in de rest van het jaar. Zeker rondom de regio Dhofar kun je een prachtig groen landschap verwachten, vanwege de regenval van de afgelopen maanden. Ook in september kun je nog op enkele dagen wat regen zien, hoewel de hoeveelheid al sterk afneemt in vergelijking met augustus. Bovendien kan het soms flink mistig zijn in dit gebied van Oman.
In de nachten koelt het in het zuiden van Oman af tot zo’n 23 graden in september, wat het erg aangenaam maakt als je in de ochtend bijvoorbeeld gaat wandelen door Wadi Darbat.

Beste reistijd Oman - Zonsondergang rotsstrand bij Miji

Oman 500x500

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in september vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman