Meteen naar de inhoud

Weer Oman oktober

Weer Oman oktober

Overzicht weer Oman oktober

Oman: het weer in oktober

In oktober begint het aangenamer weer te worden in Oman en de zinderende zomerse hitte is eindelijk voorbij. De temperaturen lopen nog altijd vrij hoog op in de middag, tot een graad of 32-34. In de nachten koelt het echter weer wat meer af tot zo’n 21-24 graden. Hierdoor is het gedurende de meeste tijd van de dag best prima te hebben. We raden je nog wel aan om op het heetst van de dag de schaduw op te zoeken en rustig aan te doen. Het is in oktober heerlijk op de stranden van Oman, maar zwemmen in zee is nog steeds weinig verkoelend, met een zeewater temperatuur van 29 graden. Hoewel regenval mogelijk is in oktober, blijft het ook deze maand beperkt tot een sporadische bui in Oman.
Al met al kun je prima rondreizen in Oman in oktober, hoewel je je wel bewust moet zijn van de vrij hoge temperaturen deze maand. Reisorganisatie &Olives kan je helpen bij het samenstellen van jouw droomreis naar Oman.

Map weer Oman oktober
Beste reistijd Oman - Nizwa geitenmarkt

Weer in Muscat en Noord-Oman

Met de komst van oktober is het extreem hete weer in Oman weer achter de rug. De temperaturen beginnen deze maand weer wat te dalen en het kwik komt over het algemeen op de meeste plaatsen niet meer boven de 40 graden uit. Gemiddeld wordt het midden op de dag zo’n 34 graden. In de nachten koelt het af tot een graad of 24, wat natuurlijk prima is om bezienswaardigheden zoals het stadje Sur of Wadi Shab te bezoeken.
Het weer in Oman is vooral zonnig in oktober, met een hele kleine kans op neerslag.
Als je dus je activiteiten vooral in de ochtend en late middaguren plant, is het redelijk goed weer voor een rondreis door het noorden van Oman.

Toptip

Houd er rekening mee dat accommodaties in Oman vrij prijzig zijn. Het is dus aan te raden om je verblijf op tijd vast te leggen, zodat je nog betaalbare fijne accommodaties kunt vinden. Wil je hierop besparen, overweeg dan om te gaan kamperen in Oman.

Weer in het Hadjargebergte

In het Hadjargebergte van Oman is het in oktober perfect weer, met een aangename dagtemperatuur van 24 graden op Jebel Akhdar en Jebel Shams. De zon schijnt bovendien zo’n 11 uur per dag deze maand. In de nacht koelt het redelijk veel af (tot zo’n 15 graden), maar het wordt nog niet zo koud als de komende maanden het geval zal zijn. Het is dus een perfecte tijd om hier het avontuur op te zoeken tijdens je reis door Oman in oktober. Ga bijvoorbeeld wildkamperen of maak mooie hikes door de Omaanse natuur. Mocht je gaan overnachten, neem dan wel een vest mee voor in de avond en nacht.

Beste reistijd Oman - uitzicht op Jebel Shams

Beste reistijd Oman - vroege ochtendwandeling in de woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

Met een gemiddelde dagtemperatuur van 38 graden blijft het in oktober nog erg warm weer in de woestijngebieden van Oman. De extreme hitte is er wel vanaf, maar overdag kun je de woestijn nog steeds beter vermijden. ’s Avonds koelt het af tot een aangename 22 graden, waardoor het al wel prima te doen is om bijvoorbeeld de Wahiba Sands woestijn in de ochtend en late middag te bezoeken. Het is echt een aanrader om in de woestijn te verblijven, want dit geeft zo’n bijzondere ervaring. Wij gingen er kamperen en wie weet is dat ook iets voor jou. Zo niet, dan zijn er in Wahiba Sands ook genoeg woestijnkampen waar je aangenaam kunt verblijven.

Wist je dat...

Omani's erg gastvrij zijn en bekend staan om hun thee- en koffieceremonies. Het is gebruikelijk om thee of koffie te drinken met dadels als teken van gastvrijheid.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

In het zuiden van Oman, rondom Salalah kun je in oktober prima weer verwachten. De zomerse moessonperiode is weer voorbij deze maand, hoewel er soms nog een incidentele bui kan vallen. Wat dit een goede periode voor een reis naar de regio Dhofar maakt is dat het landschap prachtig groen is geworden door de regenval van de afgelopen maanden.
De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 31 graden en ’s nachts koelt het af naar 21 graden. Het is dus prima weer voor een bezoek aan Wadi Darbat en de stranden bij Salalah.

Beste reistijd Oman - Kamperen in Wadi Shuwaymiyyah

Oman 500x500

Feestdagen in oktober

In oktober zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in oktober vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in oktober ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman