Meteen naar de inhoud

Weer Oman november

Weer Oman november

Overzicht weer Oman november

Oman: het weer in november

November is qua weer een goede tijd voor een reis naar Oman. De weersomstandigheden zijn erg aangenaam nu de gemiddelden weer een stuk lager liggen dan in de zomermaanden. Verwacht een temperatuur van 28 graden overdag en ’s avonds een graad of 17-20. Bovendien schijnt de zon zoals vrijwel iedere maand volop. Als je in november naar Oman gaat kun je dus vooral zomerse kleding inpakken. Wil je de bergen ingaan, reken dan wel op wat lagere temperaturen.
Een incidentele regenbui is mogelijk in november, hoewel Oman eigenlijk over het algemeen vooral droog weer kent. Al met al is november een ideale maand om Oman te verkennen en te genieten van het heerlijke weer daar. Ga bijvoorbeeld een avontuurlijke roadtrip maken door Oman met een 4x4 auto, zodat je echt van de gebaande paden af kunt gaan. Hier lees je alles over in ons artikel: Het rijden met een 4x4 auto in Oman.

Map weer Oman november
Beste reistijd Oman Sultan Qaboos Moskee Muscat

Weer in Muscat en Noord-Oman

In Muscat en de rest van het noorden van Oman is het weer perfect in november. De zomerse hitte is voorbij, maar koud is het zeker niet. Deze maand zijn de temperaturen mild en aangenaam en lopen op tot zo’n 30 graden overdag. ’s Nachts blijft het eveneens nog heerlijk, met een graadje of 20.
Het weer in dit deel van Oman is in november overwegend zonnig met weinig kans op neerslag. Ideaal dus om het stadje Sur te ontdekken of te gaan relaxen op een van de stranden aan de noordkust van Oman. Kijk voor prachtige reizen naar Oman op &Olives.nl.

Toptip

Probeer te overnachten in de Wahiba Sands woestijn, en als het even kan zelfs te kamperen. Zo waanzinnig mooi om hier de zon te zien ondergaan en opkomen, de sterrenhemel te bekijken en te genieten van de rust hier.

Weer in het Hadjargebergte

Het Hadjargebergte kent veel koelere weersomstandigheden dan de rest van Oman en in november is dat niet anders. Deze maand daalt de gemiddelde temperatuur boven op de bergen Jebel Shams en Jebel Akhdar al naar zo’n 19 graden overdag. Alsnog lekker natuurlijk, maar wel een stukje frisser dan de afgelopen maanden het geval was. Met het veelal aanwezige zonnetje is het zo prima te hebben tijdens de Balcony walk of een van de andere prachtige hikes die je kunt doen in het Hadjargebergte.
Regen valt er niet veel in november, maar het is toch verstandig om de laatste weersvoorspellingen te bekijken voordat je erop uit trekt.
Mocht je willen gaan kamperen in de bergen van Oman (en dit raden wij zeker aan), zorg dan dat je voldoende warme kleding meeneemt, want ’s nachts koelt het op hoogte al af tot een graad of 10˚ C.

Beste reistijd Oman - oude ruïnes
Beste reistijd Oman - kamperen in de woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

Eindelijk is de periode met intense hitte in de woestijn van Oman weer voorbij met de komst van november. Nog altijd liggen de temperaturen rond de 32 graden overdag, maar dit is al een heel verschil met de afgelopen maanden. November is dus zeker een prima tijd om tijdens je reis door Oman een bezoek te brengen aan Wahiba Sands, Sugar Dunes of de Empty Quarter woestijn. Zorg overdag wel voor voldoende zonwering.
’s Avonds kan het deze maand vrij veel afkoelen in de woestijn in Oman. De minimale temperatuur ligt in november rond de 17 graden, dus het is handig om een vest mee te nemen als je wilt verblijven in de woestijn. Dit is echt een aanrader trouwens, want zo heb je de mogelijkheid om de prachtige zonsondergang en zonsopkomst te ervaren in de zandduinen. Erg indrukwekkend!

Wist je dat...

Oman een paradijs is op het gebied van sterren kijken? Met zijn uitgestrekte woestijnen en weinig lichtvervuiling biedt het land een prachtige sterrenhemel. Ga je wildkamperen in Oman, dan is dit zeker een van de hoogtepunten.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

Het zuiden van Oman heeft ook heerlijk weer in november. De temperatuur ligt overdag rond de 30 graden, regen valt er vrijwel niet en de zon schijnt zo’n 10 uur per dag. Wat wil je nog meer?
Deze tijd is ideaal om te relaxen op een van de prachtige stranden rondom Salalah of een bezoek te brengen aan Wadi Darbat. Nu is de omgeving hier ook nog vrij groen, vanwege de hoeveelheid regenval in de zomermaanden.
's Nachts dalen de temperaturen naar zo’n 19 graden, waardoor het in de avonden en ’s ochtends nog erg lekker is buiten. Al met al is november een prima maand voor een reis door het zuiden van Oman.

Beste reistijd Oman - Strand in het zuiden van Oman

Oman 500x500

Feestdagen in november

Nationale feestdagen
Nationale Dag (jaarlijks op 18 november).
Deze dag markeert de verjaardag van de heerser van Oman, Sultan Qaboos bin Said al Said, die bijna 50 jaar aan de macht was voordat hij in 2020 overleed. Het is een belangrijke nationale viering met parades, culturele evenementen en vuurwerk.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in november vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman