Meteen naar de inhoud

Weer Oman mei

Weer Oman mei

Overzicht weer Oman mei

Oman: het weer in mei

In mei wordt het zowaar nog warmer weer in Oman, met temperaturen tussen 30 (in het Hadjargebergte) en 39 graden (in Muscat en omgeving). Aan de kust biedt het zeebriesje soms nog wat verlichting, maar het binnenland is gewoon echt heet deze maand. Al met al is mei niet de beste tijd voor een rondreis door Oman.

Map weer Oman mei
Beste reistijd Oman - Masjid al Khor en Al Mirani Fort

Weer in Muscat en Noord-Oman

In mei wordt het warmer weer aan de noordkust van Oman. Overdag kunnen de temperaturen oplopen naar 39 graden, en het is dan eigenlijk alleen maar prettig als je binnen in de airconditioning bent. Ook ’s nachts blijft het warm, met zo’n 27 graden. Het weer is overwegend zonnig en regen valt er eigenlijk zelden in mei in het noorden van Oman. Mocht je mei uitkiezen voor een reis door Oman, zorg dan voor voldoende zonnebrand en zonwerende kleding, want de uv-straling is extreem hoog in deze tijd van het jaar. Het zeewater is trouwens ook aardig warm, met een graad of 30. Echt verkoelend is een duik in zee dus ook niet.
Tip: Vanaf mei tot september is het de beste tijd om zeeschildpadden te spotten bij Ras Al Jinz, dus kun je goed tegen de warmte, dan is dit ook zeker een aanrader tijdens je reis door Oman.

Toptip

Bezoek Wadi Shab vroeg in de ochtend en buiten de vakanties en weekenden. Op deze manier kun je echt genieten van deze prachtige plek.

Weer in het Hadjargebergte

Ook op de indrukwekkende Omaanse bergen Jebel Akhdar en Jebel Shams wordt het in mei nog warmer. Overdag ligt de temperatuur zo rond de 30 graden en in de nacht koelt het af tot een graad of 19. Het Hadjargebergte is dus een aangename plek om te ontsnappen aan de hitte van de lagere delen van Oman in mei. Neerslag valt er ook deze maand weer weinig, hoewel er af en toe een drupje kan vallen. Over het algemeen is het echter zonnig weer in dit gedeelte van Oman in mei. Kom je naar de bergen om te gaan wandelen, dan raden we je aan om dit in de ochtend te doen, of later in de middag, want anders kan het soms wel erg warm worden voor een intensieve hike.

Beste reistijd Oman - wandeling bij Misfat al Abriyin
Beste reistijd Oman - Wahiba

Weer in de woestijngebieden van Oman

Met een gemiddelde temperatuur van 37 graden en volle bak zon is het in mei geen ideaal weer om naar de woestijngebieden van Oman af te reizen. De temperatuur loopt zelfs vaak op tot boven de 40 graden, dus we raden je aan om de Wahiba Sands woestijn of de Sugar Dunes op een ander moment in het jaar te bezoeken. Zit je toch vast aan deze periode, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend gaan, voordat de zon je weg brandt. In de nacht ligt de temperatuur namelijk ‘slechts’ rond de 26 graden, maar zodra de zon opkomt wordt het al snel een stuk warmer.

Wist je dat...

Je tussen mei en september babyschildpadden kunt spotten op het strand bij Raz al Jinz?

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

Ook in Salalah wordt het in mei erg warm weer, met temperaturen rond de 33/34 graden. In de nacht wordt het eveneens niet koud, met een graad of 25. Warme kleding heb je dus echt niet nodig als je dit (of een ander) deel van Oman bezoekt in mei. Neerslag is ook deze maand ongebruikelijk en het weer is overwegend zonnig. Kom je voor de stranden in het zuiden van Oman, dan is het hier vooral in de ochtend goed toeven. Later op de dag kan het erg warm worden en ook van het zeewater (29 ˚ C) krijg je weinig verkoeling. Wadi Darbat is deze maand erg droog, dus hiervoor kun je beter in een andere maand naar Oman reizen.

Beste reistijd Oman - sterrenhemel in Wadi Shuwaymiyyah

Oman 500x500

Feestdagen in mei

In mei zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in mei vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman