Meteen naar de inhoud

Weer Oman maart

Weer Oman maart

Overzicht weer Oman maart

Oman: het weer in maart

Hoewel de temperaturen in maart weer wat beginnen op te lopen in Oman, behoort deze maand nog wel tot de beste tijd voor een rondreis. Overdag kan het een graad of 28/29 worden en de zon zal, zoals bijna altijd in Oman, veelvuldig schijnen. In de avonden en nachten koelt het in maart niet meer zoveel af, dus het is aangenaam als je ’s avonds buiten bent. Regen hoef je niet te verwachten, want over het algemeen valt er niet veel regen deze maand. Maart is een geweldige tijd om te genieten van de prachtige stranden van Oman en een duik te nemen in zee. Let er wel op dat je voldoende zonnebrand smeert, want de UV-index is heel hoog in deze tijd van het jaar.

Weer Oman maart map
Beste reistijd Oman - strand van Muscat

Weer in Muscat en Noord-Oman maart

In maart beginnen de temperaturen geleidelijk te stijgen in het noorden van Oman, met gemiddelde temperaturen rond de 29 graden. Het weer in Muscat en omgeving is meestal zonnig en aangenaam deze maand, met weinig kans op neerslag. Een ideale tijd om Bimmah Sinkhole en Wadi Shab te gaan bezoeken dus. Kijk eens bij &Olives voor prachtige rondreizen door Oman.

Toptip

Maak een roadtrip door de bergen van Oman. Huur een auto en verken de kronkelige bergwegen van Oman. Rijd langs spectaculaire kliffen, pittoreske dorpjes en geniet van panoramische uitzichten over de bergen. Lees alles hierover in ons handige artikel: Een auto huren in Oman.

Weer in het Hadjargebergte maart

Ook maart is weer een heerlijke maand voor een reis door het Hadjargebergte van Oman. In maart begint de lente en wordt het geleidelijk wat warmer. Overdag liggen de temperaturen nu rond de 22 graden en ook ’s nachts koelt het nu niet meer zo veel af als in december, januari en februari. Neerslag is mogelijk deze maand in de bergen, maar blijft nog steeds beperkt. Al met al is het dus zeker een goede tijd om Jebel Akhdar op te rijden en hier de omgeving te gaan ontdekken. Let er wel op dat je hier alleen met een 4x4 auto toegelaten wordt.

Beste reistijd Oman - kamperen in de bergen

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Beste reistijd Oman - de woestijn is een grote speeltuin

Weer in de woestijngebieden van Oman maart

In maart beginnen de temperaturen geleidelijk te stijgen in de woestijn van Oman. Overdag lopen de temperaturen op met maxima rond de 33 graden, terwijl de nachten minder koud worden (gemiddeld zo’n 18 graden). Het weer is meestal zonnig met weinig kans op neerslag. Wil je dus de goudgele duinen van Wahiba Sands ontdekken, dan is het deze maand nog te doen. Nu de koelere wintermaanden voorbij zijn, wordt het midden op de dag al wel erg warm, dus probeer in de ochtend of laat in de middag te gaan en bovendien zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken.

Wist je dat...

Je in Oman fantastisch kunt wildkamperen? Wil je hier meer over weten, lees dan ons artikel: Kamperen in Oman.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah) maart

De maand maart markeert het einde van het winterseizoen in Salalah en de gemiddelde dagtemperatuur loopt op naar 30 graden.  Ook de nachten worden geleidelijk warmer (zo’n 20 graden). Het weer is over het algemeen zonnig en de kans op neerslag is vrij klein in het zuiden van Oman. Er kan op 1 dag wat regen vallen deze maand, dus dit zal je reisplanning niet veel in de war schoppen. Het zeewater is heerlijk, dus het is goed toeven op de stranden rondom Salalah deze maand. Zorg voor voldoende zonwering, want de uv-straling is heel hoog in maart.

Beste reistijd Oman - Wadi Shuwaymiyyah

Oman 500x500

Feestdagen in maart

In maart zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in maart vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

 

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman