Meteen naar de inhoud

Weer Oman juni

Weer Oman juni

Overzicht weer Oman juni

Oman: het weer in juni

Wat betreft het weer in juni, dit is een van de warmste maanden van het jaar in Oman, met temperaturen die rond de 40 graden liggen of zelfs nog hoger. Indien mogelijk raden we je aan om in een andere periode door Oman te reizen, want juni is zeker niet de beste reistijd voor dit Midden-Oosterse land. Mocht je niet anders willen of kunnen, wees dan voorbereid op enorm warm weer gedurende je tijd in Oman. Het is in dat geval raadzaam om buitenactiviteiten tot de vroege ochtend of late middag te beperken en voldoende te drinken gedurende de dag.

Map weer Oman juni
Beste reistijd Oman - Pilaren Sultan Qaboos moskee

Weer in Muscat en Noord-Oman

Juni is een erg hete maand in Muscat en de rest van het noorden van Oman. De temperaturen lopen regelmatig op tot boven de 40 graden en de zon schijnt veelvuldig. Het is dus slim om buitenactiviteiten te beperken tijdens de warmste uren van de dag. Airconditioning is erg welkom tijdens je verblijf deze maand. Wil je liever gaan wildkamperen in Oman, dan raden we je aan om dit in de wintermaanden te doen. Juni is hiervoor, zeker in deze regio, eigenlijk te warm.

Toptip

Sla tijdens je reis naar Oman het Salma plateau niet over.

Weer in het Hadjargebergte

Juni is een warme maand in het Hadjargebergte, met temperaturen die tussen de 30 en 32 graden liggen op het warmst van de dag. Ook de nachten blijven warm, met temperaturen rond de 22 graden. Voor activiteiten zoals wandelen op Jebel Shams en andere bergachtige gebieden kun je dus het beste kiezen voor de ochtend of late middag. Er kan deze maand af en toe een verkoelende bui vallen, maar dit gebeurt niet zo vaak.

Beste reistijd Oman - Zonsondergang vanaf Jebel Shams

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman

Beste reistijd Oman - kamelen in de woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

Juni is een erg hete maand in de woestijn van Oman, met temperaturen die gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden overdag. De nachten blijven eveneens warm, met temperaturen rond de 26 graden. Neerslag is zeldzaam, dus daar krijg je weinig verkoeling van. Al met al raden we je af om in deze tijd naar de Wahiba Sands of een andere woestijn in Oman te gaan, want hiervoor is het gewoon ronduit te heet in deze tijd van het jaar. Wil je weten wanneer het wel een goede tijd is voor een reis naar de woestijngebieden van Oman, lees dan verder op onze beste reistijdpagina van Oman.

Wist je dat...

Het weekend in Oman op andere dagen valt? Het weekend valt net als in andere Islamitische landen op vrijdag en zaterdag.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

Juni kent een wat mildere temperatuur in juni dan de andere delen van Oman. Met een graad of 32 is het hier iets aangenamer. De nachten blijven warm, met temperaturen rond de 26 graden. De luchtvochtigheid neemt wat toe naarmate de zomer meer in zicht komt. Neerslag kan er op zo’n 2 dagen vallen, maar de hoeveelheid is minimaal. Wel kan er deze maand regelmatig wat bewolking zijn in het zuiden van Oman. Over het algemeen is het een prima tijd als je naar Salalah wilt, de monsoontijd is echter nog niet begonnen, waardoor Wadi Darbat vrij droog en dor is in dit jaargetijde.

Beste reistijd Oman - bootjes op het strand bij Pink Lagoon

Oman 500x500

Feestdagen in juni

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra