Meteen naar de inhoud

Weer Oman juli

Weer Oman juli

Overzicht weer Oman juli

Oman: het weer in juli

Het weer in Oman is in juli vergelijkbaar met het weer in juni, de temperaturen liggen zeer hoog. Gemiddelden geven overdag zo’n 36-38 graden aan, maar de temperatuur kan in veel delen van het land stijgen tot boven de 40°C en zelfs tot in de 50°C in sommige woestijngebieden. De zon is in juli erg sterk, dus het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de hitte en uitdroging.
Qua neerslag is juli over het algemeen een zeer droge maand in Oman, met weinig tot geen regenval. Het zuiden is hier de uitzondering op met een zomerse moessontijd.
's Nachts koelt het meestal niet veel af, met temperaturen die rond de 29°C of hoger kunnen blijven. Het kan dus nog steeds erg warm en benauwd aanvoelen.
Vanwege de extreme hitte en droogte wordt juli niet beschouwd als de meest gunstige tijd om Oman te bezoeken, vooral als je niet goed bestand bent tegen hoge temperaturen. Kijk op onze pagina voor de beste reistijd van Oman wanneer je prettiger reisweer kunt verwachten in Oman. Als je toch besluit in juli naar Oman te reizen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en je activiteiten aan te passen aan het warme klimaat.

Map weer Oman juli
Beste reistijd Oman - Jibreen fort

Weer in Muscat en Noord-Oman

In juli kun je in Oman in de omgeving van Muscat en Sur zeer heet en droog weer verwachten. Overdag kunnen de temperaturen in Muscat deze maand oplopen tot boven de 40°C. Ook temperaturen van 45°C zijn niet ongewoon, vooral als je wat verder van de kust af bent.
De luchtvochtigheid kan hoog zijn, waardoor het warmtegevoel nog intenser wordt. In juli valt over het algemeen geen regen in de omgeving van Muscat, waardoor je dus in principe geen verkoelend buitje kunt verwachten. 's Nachts dalen de temperaturen meestal ook niet veel en kunnen ze rond de 29 graden blijven of zelfs hoger. Dit betekent dat het nog steeds erg warm en benauwd kan aanvoelen, zelfs in de late avonduren.
Als je in deze periode Muscat en de rest van Noord-Oman bezoekt, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent op het hete klimaat en de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om oververhitting en uitdroging te voorkomen. Wij raden je echter aan om een andere maand te kiezen voor je reis door Oman. Kijk hier voor het beste reisweer in Muscat en omgeving.

Toptip

Maak in je reisschema tijd voor de ondergaande zon op Jebel Shams, waanzinnig mooi!

Weer in het Hadjargebergte

In het Hadjargebergte in Oman kun je in juli eveneens warm weer verwachten. Het gebergte strekt zich uit over een groot gebied en de temperaturen kunnen enigszins variëren, maar het blijft over het algemeen erg warm deze maand. Overdag kunnen de temperaturen in juli in het Hadjargebergte oplopen tot boven de 40°C in de lager gelegen gebieden. In de hoger gelegen delen van het gebergte kan het iets koeler zijn, maar alsnog is het daar ook zeker niet koud. Temperaturen bovenop Jebel Shams en Jebel Akhdar liggen namelijk nog rond de 31 graden overdag. Ook in de nacht liggen de temperaturen vrij hoog, zo rond de 22°C.
Wat betreft neerslag kan er in juli zo af en toe een bui vallen, maar het blijft over het algemeen beperkt tot enkele dagen met een kleine hoeveelheid regen.
Als je van plan bent het Hadjargebergte in juli te bezoeken, kun je het beste je activiteiten vroeg in de ochtend plannen, zodat je de warmste uren wat kunt vermijden. Midden op de dag is het namelijk wel te warm om een stevige hike te doen.

Beste reistijd Oman - Al Ayn

Beste reistijd Oman - woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

De woestijngebieden van Oman ervaren in juli een extreme hitte. Overdag kunnen de temperaturen in de woestijn van Oman in juli oplopen tot boven de 45°C en zelfs hoger. Het is een van de heetste maanden van het jaar in de uitgestrekte zandduinen De zon is intens. Regenval is zeldzaam in deze periode in de woestijngebieden van Oman.
Vanwege de extreme hitte raden we je aan om een andere maand te kiezen voor een bezoek aan Wahiba Sands, Sugar Dunes of the Empty Quarter woestijnen. Kijk voor de beste reistijd op onze algemene Oman weerpagina. Wil je toch in deze maand reizen, zorg er dan voor dat je alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt om de hitte te weerstaan. Zo kan het al wat schelen als je alleen bij zonsopkomst in de woestijn bent. Al is het ook dan al warm. 's Nachts dalen de temperaturen wel wat, maar zelfs dan blijven ze meestal boven de 30°C.

Wist je dat...

Je de gevangenis in kunt gaan als je door rood rijdt in Oman? Wil je meer weten over het rijden in Oman, lees dan ons handige artikel: Een auto huren in Oman.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

Het weer in het zuiden van Oman is in juli verschillend van de rest van het land. Zo liggen de temperaturen ‘slechts’ rond de 30 graden en het is dan ook een plek om de hitte te ontvluchten. Juli is volgens velen een van de beste maanden om Wadi Darbat en de omgeving van Salalah te bezoeken. Ondanks dat het nu moessontijd is, is het landschap overal groen en zijn er in Wadi Darbat prachtige watervallen te vinden die zeer de moeite waard zijn. De regen valt overigens ook niet heel de dag, waardoor je alsnog prima de omgeving kunt verkennen.
Het nadeel is dat Zuid-Oman erg druk bezocht wordt in deze periode en dat er soms een hevige mist hangt, waardoor je de prachtige landschappen helemaal niet kunt zien.

Beste reistijd Oman - Wadi Al Nakheel

Oman 500x500

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman